Actualitate, Featured

Două femei, reținute pentru că au obligat mai multe tinere să se prostitueze

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistriţa-Năsăud, au efectuat 3 percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat. Două femei au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, în cursul anului 2018, cele două femei, în vârstă de 22 şi 51 de ani, împreună cu alţi doi bărbaţi de 43, respectiv 22 de ani, toţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, ar fi recrutat, adăpostit şi transportat mai multe tinere, minore, dar şi majore, pe care ulterior le-ar fi obligat să se prostitueze.

Astfel, la data de 13 noiembrie a.c., au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate mai multe obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile, un laptop, precum şi 7.000 de euro. Totodată, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la audieri.

Cercetările continuă în vederea documentării activităţii infracţionale a persoanelor implicate, iar în cursul acestei zile, cele două femei vor fi prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud.