Două avioane
International

Două avioane supersonice au produs o tragedie: Un pilot a decedat și alți doi au fost răniți

Un accident care a implicat două avioane supersonice de antrenament a dus la moartea unui pilot și rănirea altor doi, în Texas. Această tragedie vine în contextul altor trei prăbușiri de avioane ușoare în Statele Unite în decursul a doar o săptămână.

Un pilot a murit și alți doi au fost răniți într-un accident în care au fost implicați două avioane supersonice de antrenament T-38C Talon, în jurul orei locale 10:00 (ora 18.00, ora României), pe 19 noiembrie, Texas. Incidentul a avut loc pe pista de la baza aeriană Laughlin, în apropiere de granița dintre SUA și Mexic, se arată într-o postare pe contul de Facebook al bazei.

Victima a murit pe loc. Unul dintre răniţi a fost dus la un centru medical din Del Rio, altul, în stare critică, a fost evacuat la Brooke Army Medical Center, din San Antonio, transmite CNN. Numele lor nu sunt dezvăluite momentan în așteptarea notificării rudelor lor apropiate.

„Pierderea colegilor noştri este incredibil de dureroasă și îmi exprim sincerele condoleanțe”, a spus comandantul Escadrilei 47 de antrenament de zbor. „Inimile, gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de piloții noștri implicați în acest accident și de familiile lor”, a adăugat el.

Ancheta este încă în curs.

Northrop T-38 Talon cu două motoare este primul avion de antrenament supersonic din lume și este în serviciul Forțelor Aeriene ale SUA din 1959. Este folosit în principal pentru pregătirea piloților începători. Este de așteptat ca din 2023 să fie înlocuit cu T-7 Red Hawk, de la Boeing.