Actualitate, Stiri

Dosarul Transferurilor: Cei opt oameni de fotbal asteapta sentinta de luni

Giovani Becali: Puscaria nu e o sperietoare

Giovani BecaliInalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a incheiat, vineri seara, dupa aproape sase ore, dezbaterile in dosarul transferurilor. Astfel, in cazul celor opt oameni de fotbal, sentinta definitiva, prin care Curtea de Apel Bucuresti, i-a condamnat la inchisoare cu executare sau cu suspendare va fi data luni, 20 mai. Procurorul DNA a cerut judecatorilor instantei supreme marirea pedepselor dispuse de Curtea de Apel in cazul celor opt oameni de fotbal, in timp ce avocatii acestora au solicitat achitarea acestora.

 

In ultimul cuvant, toti cei opt s-au aratat nevinovati, sustinand ca au facut transferurile in acord cu legislatia de la acea vreme. La iesirea din sala de judecata, George Copos, actionarul majoritar al Rapidului, a acuzat procurorul ca a mintit in fata celor trei judecatoare. „Eu cred ca Romania este un stat de drept. Procurorul a spus lucruri neadevarate, nelegale! In ceea ce priveste transferurile lui Dulca si Bratu, toate sumele de bani au intrat in contul Rapidului. Cine doreste sa distruga capitalul autohton, cine doreste sa profite de distrugerea capitalului autohton?”, a spus Copos. Stors de putere a fost si Giovani Becali, cel care la precedentele doua intrari in sediul ICCJ a avut mici conflicte cu reprezentantii presei. Pe un ton ponderat, Giovani Becali a afirmat ca este dispus sa mearga la puscarie.
”Nu stiu ce se va intampla, probabil ca se va lua o decizie in seara asta, dar nu stiu nimic. Eu mi-am exprimat ceea ce simteam si ma simt curat. Orice s-ar intampla, respect decizia. Daca va fi defavorabila, puscaria nu e o sperietoare. Ma duc, ma mai linistesc si ies afara. Daca ti-a placut acolo, mai faci o fapta si iar te duci. Ce e puscaria, e vreun urangutan? Daca doamnele judecatoare cred ca eu sunt vinovat asta e justitia romana. A fost o zi stresanta, obositoare pentru noi”, a comentat Giovani Becali.

 

 

blank