Magistraţii ÎCCJ au decis azi să admită excepţia de necompetenţă ridicată de procurorii de la Parchetul General:
piccj_03070100
Iată minuta instanţei:
Admite excepţia de necompetenţă materială ridicată de Ministerul Public şi stabileste competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei sectorului 5.
Copreşedintele PNL Vasile Blaga şi fostul şef al statului Traian Băsescu s-au prezentat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde se judecă o cerere a Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale împotriva lor în legătură cu răpirea jurnaliştilor români în Irak.
 
Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu şi pe preşedintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că şi-au însuşit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak în anul 2005.
În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmaţiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu şi anume că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliştilor ar fi dispărut 4 milioane de euro.

Potrivit lui Nastasiu, autorităţile de la Bucureşti ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE şi cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12 – 13 milioane de euro, însă răpitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro.