Marcel Ciolacu
Actualitate

Dosarul privind certificatul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”

Dosarul in rem privind certificatele de revoluţionar, care îl viza inclusiv pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost clasat pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

„În cauza disjunsă din dosarul la care faceți referire, la data de 17 martie 2023, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării în conformitate cu prevederile art. 16, lit. b, teza I(“fapta nu este prevăzută de legea penală ….”) din Codul de Procedură Penală.

Precizăm că, în dosarul respectiv s-au desfășurat acte de urmărire penală doar cu privire la faptă (“in rem”), raportat la modalitatea de soluționare a cererilor pentru eliberarea certificatelor de Luptător cu Rol Determinant.

Prin urmare, nicio persoanănu a avut calitatea de suspect sau inculpat”, a transmis DNA, pentru G4Media.

Ciolacu are certificat de revoluționar

Liderul PSD Marcel Ciolacu are calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant în Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”.

Revoluționarul Marian Moroșanu (”Ceaușescu”) acuzase că mai multe persoane ar fi dobândit ilegal calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant”, deci și privilegiile ce decurg de aici. În octombrie 2020, DNA i-a comunicat soluția de clasare față de mai mulți revoluționari pe care acesta îi reclamase.

Numai că procurorul de caz Mihai Prună a disjuns cercetările față de 12 persoane, printre care și Marcel Ciolacu. Acum se pare că dosarul a fost clasat.

„Nu-mi faceți o vină pentru faptul că n-am murit sau pentru că n-am stat în casă de Revoluție. Sunt mândru că am fost la Revoluție. N-am cerut niciun ban statului român pentru faptul că am fost la Revoluție, dar nu mă faceți vinovat de lucrul acesta, pentru că nu vă permit”, a afirmat liderul social-democraților în decembrie 2019.

Ciolacu a făcut declarațiile în contextul în care o investigație Recorder dezvăluia că a primit pentru titlul de revoluționar un hectar de teren, pe care ulterior l-a vândut. De asemenea, la începutul lui 2019 , liderul PSD a depus cerere pentru a obține titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”. Diferența dintre cele două titluri este că acesta din urmă vine la pachet și cu o indemnizație lunară.

blank