Social, Stiri

Dosarul mostenirii poetului Adrian Paunescu va fi analizat de cea mai puternica instanta din Romania.

Soarta dosarului impartirii averii regretatului poet Adrian Paunescu va fi decisa de cel mai inalt for de judecata din Romania.

61234130

Pentru ca doua instante si-au pasat cauza de la una la alta, Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide careia ii revine competenta sa se pronunte pe banii si bunurile poetului!

Dosarul succesiunii dupa Adrian Paunescu, in care mostenitorii acestuia, Carmen, Andrei si Ana Maria Paunescu au fost chemati in judecata de sora lor vitrega, grefiera Andreea Paunescu, se afla in acest moment pe rolul Judecatoriei Sectorului 1. Paratii au cerut insa ca dosarul sa fie judecat de o alta instanta, ingrijorandu-se de obiectivitatea magistratilor de la sectorul 1 in conditiile in care Andreea Paunescu este grefiera la Tribunalul Bucuresti.

Copiii recunoscuti in timpul vietii de catre poet au solicitat instantei sa trimita dosarul la Tribunalul Prahova, o instanta in afara jurisdictiei Curtii de Apel Bucuresti, de care apartine si Tribunalul Capitalei. Tocmai aici lucreaza Andreea, practic ei temandu-se de presupuse ”influente” in solutionarea dosarului.

ICCJ devine arbitru

“Este doar o tergiversare, nu fac decat sa amane inevitabilul. Pentru ca o data ce am fost recunoscuta prin hotarare judecatoreasca definitiva ca fiica a lui Adrian Paunescu, sunt in egalitate de drepturi cu fratii mei, in privinta succesiunii” a declarat pentru Cancan, Andreea Paunescu.

Insa, dosarul succesiunii s-a mai aflat o data pe rolul Tribunalului Prahova, care a considerat ca nu este competent sa judece cauza, si l-a trimis inapoi Judecatoriei Sectorului 1, spre solutionare. Transferul a avut loc in aceasta vara, iar acum judecatorii de la sectorul 1 intentionau sa-l trimita inapoi. In aceasta situatie, legea spune ca intervine “confllictul negativ de competenta”, si o alta instanta, mai mare in grad, trebuie sa decida care dintre instante va judeca dosarul.

Justitia a “sarit” o treapta

In situatia de fata, Curtea de Apel Bucuresti ar fi trebuit sa ia aceasta decizie cu privire la competenta, dar tocmai de CAB apartine Tribunalul Capitalei, al carui salariat este Andreea Paunescu. In aceste conditii, dosarul a mai “sarit” o treapta, pana la instanta cea mai inalta in grad din Romania: Inalta Curte de Casatie si Justitie.

“Admite exceptia de necompetenta materiala. Dispune declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Prahova.Constata ivit conflictul negativ de competenta. Suspenda din oficiu judecata cauzei.Inainteaza dosarul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea solutionarii conflictului. Fara cale de atac” se arata in decizia recenta a Judecatoriei Sectorului 1, care a solicitat, in final, ca ICCJ sa se pronunte asupra instantei care va decide asupra mostenirii lui Adrian Paunescu