Actualitate

Dosarul „COLECTIV” a fost trimis în judecată. Astăzi a avut loc primul termen

Au trecut șase luni de la tragedia din clubul Colectiv în urma căreia 64 de tineri și-ai pierdut viața. În tot acest timp, autoritățile au făcut cercetări iar în cele din urmă dosarul a ajuns în instanţă.
Procesul a început la Judecătoria Sectorului 4, unde astăzi a avut loc primul termen iar în dosar sunt cercetate șase persoane, printre care patronii clubului, dar şi cei ai firmei de artificii.

În dosar, s-au constituit părți civile un număr de 139 de persoane printre care, 11 unități spitalicești și 5 instituții.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, cei trei patroni ai clubului Colectiv, George Alin Anăstăsescu, Costin Mincu și Paul Gancea sunt acuzați de ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urma decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Totodată, patroana firmei de artificii va fi judecată pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri.

blank
blank