Poliţiştii l-au identificat pe tânărul care ar fi lovit camera video a unui jurnalist în timpul mitingului din Timişoara, care a avut loc sâmbătă seara. Agresorul are 18 ani şi este din comuna Variaş. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele acestuia.

protest34_42638900

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş, sâmbătă seară, jandarmii s-au sesizat din oficiu după ce un tânăr de 18 ani din comuna Variaş ar fi lovit camera video a unui jurnalist, în timpul mitingului de la Timişoara, de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor.

“Tânărul a fost dus la sediul Secţiei 1 Poliţie Timişoara, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. Precizăm faptul că, până în prezent, persoana care ar fi fost vătămată nu a depus plângere”, se arată în comunicatul de presă.

Sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, a avut loc un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor, la care au participat peste o mie de persoane.

În timpul acestui protest, o persoană a fost reţinută de jandarmi, după ce ar fi lovit camera video a unui jurnalist. În acelaşi timp, alte şase persoane au fost amendate cu câte 200 de lei pentru adresare de injurii.