Featured, Social

Dosar penal după ce îngrijitorii Grădinii Zoologice Braşov au fost SFÂŞIAŢI de un URS

Poliţiştii braşoveni au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce doi îngrijitori de la Grădina Zoologică au fost atacaţi, luni, de un urs.

”În jurul orei 10.20 am fost sesizaţi cu privire la faptul că doi îngrijitori de la Grădina Zoologică Braşov au fost atacaţi de un urs în timp ce făceau curăţenie în ţarcul acestuia. Bărbaţii, de 60, respectiv 47 de ani, au suferit multiple traumatisme, fiind în prezent în îngrijirea cadrelor medicale”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Braşov.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs incidentul.

Şeful Serviciului Ocrotirea Animalelor şi Protecţia Mediului de la Grădina Zoologică Braşov, Roger Rois, a declarat, pentru MEDIAFAX, că îngrijitorii nu ar fi respectat anumite proceduri.

”Din primele informaţii pe care le avem, care urmează să fie confirmate şi de ancheta pe care o vom derula şi noi şi autorităţile, nu au respectat procedurile de lucru şi nu s-au asigurat că animalele sunt în spaţiul exterior, în momentul în care au vrut să intre în spaţiul lor interior să le facă curat şi să le dea mâncare. Unul dintre animale era înăuntru, ascuns după uşă, îngrijirorul nu l-a observat şi aşa s-a întâmplat. A intrat unul dintre îngrijitori, a fost atacat, al doilea a intrat să îl ajute pe primul şi a fost atacat şi el. Cel de-al doilea este mai bine, din punct de vedere fizic. Din câte ştim noi, un singur urs a atacat, nu era cunoscut ca fiind violent. Îngrijitorii au fost scoşi, au fost duşi cu ambulanţa la spital. Unul dintre ei avea o plagă deschisă la cap. (…) Unul dintre vizitatori a sunat la 112, era un vizitator care era exact acolo în momentul în care s-a întâmplat şi a anunţat”, a spus Roger Rois.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Luiza Danilă, declara pentru MEDIAFAX că unul dintre cei doi îngrijitori este inconştient, iar celălalt e conştient, dar cu multiple traumatisme.

”Au fost surprinşi în cuşca urşilor. Sunt la faţa locului două echipaje SMURD şi le acordă primul ajutor medical”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.