Actualitate, Stiri

Dorin Cioabă: „Nu rupem puterea coroanei tatălui meu”

Puterea în ţigănie va fi una singură, promite unul din regii autointitulaţi. Grea sarcină îşi asumă Dorin Cioabă atunci când promite înţelegere frăţească pentru unitatea moştenirii „regale”.

Dorin Cioabă afirmă că el şi fratele său, Daniel, vor lucra împreună, iar „puterea coroanei” tatălui lor nu va fi „ruptă”, ci îşi vor împărţi atribuţiile astfel încât „să spună lumea peste un an sau doi că regele Cioabă are ca urmaşi oameni care au arătat că pot face ceva”.

dorin_cioabaCei doi fii ai lui Florin Cioabă, Dorin şi Daniel, au susţinut, miercuri, la locuinţa familiei din Sibiu, prima conferinţă de presă după moartea autointitulatului rege al romilor.

„Nu sunt importante titlurile şi scandalul acesta pe care l-a creat mass-media, ci e important să facem ceva pentru comunitatea pe care părinţii noştri au reprezentat-o. Fratele meu, aşa cum am spus, va lucra cu mine, mă va ajuta. Vom împărţi atribuţiile în aşa fel încât să spună lumea peste un an sau doi că regele Cioabă are urmaşi, are oameni care au arătat că pot să facă ceva. Nu rupem puterea coroanei tatălui meu. Nicidecum! Este, dacă vreţi, o funcţie pe care o are un preşedinte şi un prim-ministru. Sau, dacă nu, un guvernator al unei anumite zone. Puterea nu este împărţită în două, ci puterea este una. Noi aici suntem împreună”, a declarat Dorin Cioabă.

Potrivit acestuia, în curând va fi comandată pentru el o coroană „pe măsura titlului moştenit”, respectiv cel de „rege internaţional al romilor”.

„O să comand o coroană care să fie una, aşa, pe măsura titlului pe care l-am moştenit. Am hotărât ca el (Daniel – n.r.) să rămână cu coroana, pentru că am văzut că şi mama a început să încline în favoarea lui”, a spus Dorin Cioabă. Însă acesta nu a precizat dacă viitoarea coroană va fi identică, mai mică sau mai mare decât cea a fratelui său.

La rândul său, Daniel Cioabă a spus că şi el va continua „drumul” împreună cu fratele său.

„Discuţiile astea erau şi dacă rămânea Dorin sau eu, dacă rămânea doar unul dintre noi, discuţiile tot apăreau pentru că noi, când am moştenit titlul acesta, am moştenit şi duşmanii familiei noastre. Eu nu pot să închei această discuţie, această nebunie care s-a creat pe această temă, dar eu voi continua drumul pe care l-am luat împreună cu fratele meu”, a afirmat Daniel Cioabă.

Potrivit acestuia, titlurile vor rămâne aşa cum au fost stabilite la căpătâiul lui Florin Cioabă.

„Va fi o singură casă regală, Casa regală Cioabă, pe care o s-o reprezentăm amândoi”, a susţinut Daniel Cioabă.

Cei doi au vorbit şi despre averea familiei şi despre modul în care aceasta va fi împărţită.

„Succesiunea pe avere, din discuţiile cu mama mea, o s-o deschidem în momentul când nu o să mai fie mama. Am hotărât împreună cu mama ca averea să rămână în posesia ei până când ea nu o să mai fie. De bani, dacă am nevoie, îmi fac”, a declarat Daniel Cioabă.

Întrebat dacă surorile vor primi din avere, Daniel Cioabă a spus că acestea au primit atunci când s-au măritat, dar vor mai primi ceva.

La rândul său, Dorin Cioabă a susţinut că tatăl său nu a avut bani în conturi, averea acestuia constând în imobile sau obiecte de artă.

„Tatăl meu nu a lăsat bani în conturi, dar tatăl meu a lăsat avere aceste imobile care sunt în posesia familiei şi pe care nu vrea nimeni să le vândă ca să le transforme în bani. Nu vrem neapărat avere, bani, dar poate că parte din lucruri aş vrea să le am şi eu în casa mea, adică un obiect de artă pe care l-a avut tata, ca să pot să spun şi eu «ăsta este un tablou de la tatăl meu»”, a spus Dorin Cioabă.

Daniel Cioabă, care a fost împreună cu tatăl său în Antalya, a spus că decizia de a petrece vacanţa în Turcia a fost luată pe ultima sută de metri.

„Vroiam, în prima fază, să mergem undeva în Spania, după care am văzut că în Antalya este mult mai frumos. Am văzut hotelurile, condiţiile. Numai cu o zi înainte am schimbat destinaţia”, a povestit fiul cel mic al lui Florin Cioabă.

Daniel Cioabă a mai afirmat că tatălui său i s-a făcut rău pe drumul către casă şi că a refuzat să se întoarcă, deşi el i-a propus acest lucru, spunând că vrea să se îndepărteze de acel loc pentru că are o presimţire rea.

dorin-cioaba„Pe drumul spre casă a început să se simtă rău. I-am spus: «Tată, hai să ne întoarcem că nu e bine să plecăm dacă ţi-e rău». A zis că nu vrea, că e mai bine să ne depărtăm de această locaţie pentru că are o presimţire rea. A spus: «Hai să ne îndepărtăm de locul ăsta şi o sa mergem la spital în alt oraş»”, a mai spus Daniel Cioabă.

Dorin şi Daniel Cioabă au povestit şi despre ultimele momente din viaţa lui Florin Cioabă, dar şi de ce acesta a preferat să meargă în concediu împreună cu fiul cel mic, Daniel.

„Tata întotdeauna şi-a dorit să petreacă concediul cu fratele meu pentru că are copilaşii mici şi a zis: «Vreau să mă duc cu nepoţii, să mă joc în nisip cu ei»”, a spus Dorin Cioabă.

Daniel Cioabă a afirmat că, în ultimele clipe din viaţă, tatăl său i-a spus să aibă grijă de copii.

„Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus tatăl meu au fost să am grijă de copii şi de familie. A spus: «Daniel, ai grijă de copii şi de familie». Atât”, a precizat Daniel Cioabă.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă în 18 august, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya. Cei doi fii ai săi, Dorin şi Daniel Cioabă, au fost încoronaţi ca regi ai romilor.

blank