Social, Stiri

Donează! Un copilaş, ca un înger, are nevoie de ajutorul tău!

Rareş Dumitraşcu are cancer, la numai 4 ani şi 7 luni

Rares

După ani de bucurii, vestea precum un trăznet a căzut pe capul unei tinere familii într-o zi de februarie. Pe data de 21.02.2014, Rareș a fost diagnosticat cu limfom malign non-Hodgkinian difuz, cu celula medie B de tip limfom Burkitt.

Rareș-Matei Dumitrașcu are 4 ani și 7 luni și are nevoie rapidă de ajutor. Are cancer, iar pentru a lupta cu el are nevoie de 280.000 de euro pentru tratament la o celebră clinică din Franța.

Ce înseamnă boala lui Rareș

Limfoamele sunt cancere hematologice ale sistemului limfatic. In prezent, specialistii au grupat aceasta mare categorie de afectiuni maligne in doua clase, anume: limfoame Hodgkin si limfoame non Hodgkin, intre care exista anumite diferente. Totusi, limfoamele sunt entitati clinice biologice si patologice foarte distincte una de alta, chiar si in cadrul aceleiasi clase. De aceea, au fost descrise si foarte multe tipuri de limfoame non – Hodgkin.

Limfoamele afecteaza sistemul imun, caracterizandu-se printr-o proliferare anarhica a celulelor apartinand acestuia. Sistemul limfatic este alcatuit dintr-o retea complexa de vase, ganglioni si organe ce contin tesut limfatic, al carui rol este de a participa la raspunsul imun al organismului, vehiculand celule care pot recunoaste, ataca si distruge microorganismele patogene. Exista mai multe tipuri de limfoame non-Hodgkin, toate derivate din limfocite, celule care apartin grupului leucocitelor (celulelor albe ale sangelui).

Limfomul non-Hodgkin poate debuta oriunde in organism, neexistand un organ predilect. Poate avea debut uninodular (dintr-un singur nodul limfatic), sau plurinodular (din mai multi noduli), sau poate sa debuteze chiar si in splina. Extensia limfomului non-Hodgkin poate sa se faca in intregul organism, fara predilectie fata de un anumit organ, putand fi afectate inclusiv ficatul si splina.

Tratamentul limfoamelor non-Hodgkin este foarte complex si include radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, administrarea de anticorpi monoclonali si chiar transplantul celulelor stem hematopoietice. In ciuda multiplelor optiuni terapeutice, limfomul non-Hodgkin nu are o rata a curabilitatii atat de mare ca limfomul Hodgkin. Diagnosticat in stadiul I, limfomul Hodgkin era vindecabil in 90% din cazuri. In cazul limfomului non-Hodgkin, pacientii pot trai insa timp indelungat daca urmeaza corect tratamentul, insa sansele de supravietuire sunt mai mici.

Cât costă tratamentul lui Rareș

Din motive ce tin in primul rand de tehnica medicala si nu de calitatea medicilor, tratamentul corect pentru Rares poate fi facut numai in strainatate, fiindu-ne puternic recomandat spitalul de oncologie Gustave Roussy Cancer Campus din Paris, Franta.

Fara sa includa cheltuieli de intretinere si alte investigatii suplimentare, numai costul spitalizarii si al tratamentului pentru o perioada recomandata de tratament de 100 de zile ajunge la 280.000 Euro. Gasiti aici corespondenta oficiala cu spitalul.

 

Conturi pentru donatii

IBAN: RO54INGB0000999900856546 LEI

SWIFT INGBROBU

Titular de cont: RAZVAN DUMITRASCU

IBAN: RO30RZBR0000060016531563 EURO

IBAN: RO40RZBR0000060010077779 LEI

SWIFT RZBRROBU

Titular de cont: ELENA DUMITRASCU

Adresa titular de cont: Bucuresti, Sector 3, Str. Ramnicu Sarat nr. 15

Donatii prin Western Union

Catre: RAZVAN DUMITRASCU

Adresa: Bucuresti, Sector 3, Str. Ramnicu Sarat nr. 15

Va rugam sa ne notificati in privinta transferului prin Western Union. Multumim!

Telefon: 0740.018.731; 0745.086.138

E-mail: rtdumitrascu@gmail.com, ajutor@pentru-rares.ro