Preşedintele american Donald Trump anunţă pe Twitter, că Apple ar trebui să-şi mute producţia din China în Statele Unite, dacă doreşte să evite noile taxe impuse importurilor de produse chinezeşti, transmite Reuters.

Trump a declarat, vineri, de la bordul Air Force One, că administraţia americană a prevăzut taxe suplimentare în valoare de 267 de miliarde de dolari pentru produsele chinezeşti.

Apple a transmis o scrisoare oficialilor americani care se ocupă de comerţ, în care avertizează că noile taxe pot determina majorarea preţurilor pentru o gamă largă de produse Apple, inclusiv ceasul Apple, dar nu a menţionat iPhone-ul. ”Povara tarifelor propuse va apăsa mult mai greu în Statele Unite decât în ​​China”, se menţionează în scrisoarea Apple.

În replică, preşedintele Donald Trump recomandă prin Twitter o soluţie: relocarea producţiei gigantului tehnologic în SUA. ”Preţurile Apple pot creşte, din cauza taxelor masive pe care le impunem Chinei – dar există o soluţie mai simplă în care ar exista taxe ZERO şi, într-adevăr, un stimulent fiscal. Faceţi-vă produsele în Statele Unite în loc de China. Începeţi să construiţi noile fabrici acum”.

Apple a refuzat să comenteze aceste declaraţii.

Companiile din tehnologie se numără printre cele care vor fi cele mai afectate de noile taxe, deoarece acestea pot scumpi componentele importate. De asemenea, căştile Apple AirPods, unele dintre căştile Beats şi noul difuzor inteligent HomePod se vor confrunta cu taxele impuse.