Donald Trump
International

Donald Trump își vinde hotelul din capitala federală, Washington D.C.

Donald Trump îș vinde hotelul din capitala federală, Washington D.C., anunță presa americană. Organizația Trump a bătut palma cu o firmă de investiții din Miami pentru vânzarea hotelului Trump International în schimbul sumei de 375 de milioane de dolari.

Donald Trump își vinde hotelul care a fost deschis într-o clădire istorică care a funcționat ca sediu central al Oficiului Poștal al Statelor Unite și a fost închiriată de Trump de la guvernul american.

Organizația Trump încearcă să găsească un cumpărător pentru hotelul cu 263 de camere încă din anul 2019.

Potrivit BBC, grupul Hilton a fost contractat de către reprezentanții firmei din Miami pentru administrarea hotelului care va fi redenumit în Waldorf Astoria. Întreaga afacere ar putea fi finalizată în primele trei luni ale anului viitor.

Clădirea, situată nu departe de Casa Albă, este a doua cea mai înaltă din capitala americană, fiind depășită la acest capitol doar de Monumentul Washington.

Hotelul a fost frecventat des de fanii fostului președinte, de oficiali republicani, dar și de diverși demnitari străini.

Luna trecută, o investigație a congresului american a arătat că hotelul fostului președinte american a avut pierderi mai mari de 70 de milioane de dolari în cei patru ani ai administrației Trump. Pentru aceiași perioadă, Donald Trump declarase că hotelul său a făcut un profit de 150 de milioane de dolari.

Raportul congresului a mai expus „potențiale conflicte de interes” legate de multiplele roluri ale fostului președinte, precum cele de proprietar și locator al hotelului și garantor de împrumuturi. De asemenea, Trump a încasat 3,7 milioane de dolari de la guverne străine, sumă cu care se puteau plătii 7.400 de nopți de cazare la hotel. kalı kalı