Fostul președinte american Donald Trump are un ușor avans într-un sondaj privind ipoteticul meci al alegerilor din 2024, cu actualul şef al statului american, Joe Biden.

Sondajul a fost realizat de Colegiul Emerson, în perioada august – septembrie 2021, iar aproximativ 47% dintre respondenți au declarat că l-ar vota pe Donald Trump, în timp ce 46% l-ar prefera în continuare pe Joe Biden. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,7 puncte procentuale.

Gradul general de aprobare al lui Biden a fost de 46%, iar dezaprobarea a fost de 47%, cu 7% indecisi. Acesta este un rating de aprobare mai mic decât cel relevat de sondajul Emerson din luna februarie, în care 49% dintre respondenți aprobau președinția lui Biden și 39% o dezaprobau, cu 12% indecişi.

Ambii politicieni sunt candidaţii preferaţi ai partidelor lor la alegerile din 2024, scrie The Jerusalem Post. 60% dintre democrați au spus că vor ca președintele Biden să fie nominalizat pentru continuarea mandatului și doar 39% au spus că ar prefera să fie altcineva. În acelaşi timp, 67% dintre republicani au declarat că vor vota pentru fostul președinte Trump la alegerile primare, în timp ce doar 10% au spus că vor prefera un alt candidat, precum guvernatorul Floridei, Ron DeSantis. Dacă Trump nu este o opțiune, 32% au spus că vor vota pentru DeSantis și 24% au spus că îl vor alege pe fostul vicepreședinte, Mike Pence.

Raportul Emerson a menționat că entuziasmul cu privire la alegerile legislative parţiale şi regionale de la jumătatea ciclului electoral, din 2022, este scăzut, doar 71% dintre democrați și 69% dintre republicani spunând că vor vota.

Raportul menționează, de asemenea, că 68% dintre respondenți au spus că SUA au pierdut războiul din Afganistan, iar 49% consideră că fostul președinte George W. Bush este cel mai responsabil pentru război. Dintre respondenți, 24% au spus că Biden este cel mai responsabil, 18% au spus că Barack Obama și doar 10% îl învinovăţesc pe Donald Trump.