International, Stiri

Dominique Strauss-Kahn: Nu cred că am o problemă cu femeile”

Dominique Strauss-Kahn: Nu cred că am o problemă cu femeile”

Dominique Strauss-KahnFostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) spunecă nu are nicio problemă cu femeile, în primul interviu acordat postului american de televiziune CNN în engleză, la Paris, după demisia sa forţată în urma acuzaţiilor de viol lansate împotriva lui la 14 mai 2011 de o cameristă a hotelului Sofitel din New York.

Jurnalistului care l-a întrebat dacă „are o problemă cu femeile”, fostul oficial i-a răspuns negativ de două ori, adăugând că, în schimb, „are cu siguranţă o problemă pentru că nu a înţeles că ceea ce se aşteaptă de la un om politic de înalt nivel este diferit de ce poate face un om obişnuit”.

„Am făcut această greşeală” să mă gândesc că poţi avea viaţă publică şi viaţă privată „în acelaşi timp, fără legătură între ele”, a adăugat el. „M-am înşelat, pentru că oamenii nu se aşteaptă la acest tip de comportament nonconformist din partea cuiva care are responsabilităţi publice”.

„Nu am vrut să plătesc acest preţ şi în cele din urmă l-am plătit dublu”, a declarat fostul prezidenţiabil socialist, care a fost nevoit să renunţe la candidatura din 2012, precizând că „de acum, a lăsat în urmă problemele politicii franceze”. „Lucrez cu guvernele din toată lumea, sunt mulţumit să ajut şi îmi place acest lucru”, a mărturisit el.

„S-a întâmplat ceva care ţinea de viaţa privată şi mă gândesc mereu că ce s-a întâmplat în această cameră de hotel ţine de viaţa privată, cel puţin până când un procuror îşi spune că vei fi inculpat pentru că ai făcut ceva şi are probe în acest sens”, a explicat el.

Acuzaţiile de viol ale lui Nafissatou Diallo, o cameristă guineeană a hotelului Sofitel, împotriva fostului director al FMI au fost abandonate, Parchetul din New York dispunând neurmărirea penală şi punând la îndoială credibilitatea cameristei. Un acord financiar confidenţial, încheiat în decembrie între Strauss-Kahn şi acuzatoarea sa, a rezolvat cazul în civil.

 

blank
blank