Cei doi designeri au fost condamnaţi la 1 an şi jumătate de închisoare pentru fraudă

  dolce-gabbana

Dupa ce au fost acuzati ca au inselat statul italian cu o suma uriasa de bani, faimosii designeri Domenico Dolce si Stefano Gabbana au fost fiecare condamnati la 18 luni de inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala, asta in ciuda faptului ca procuratura a sustinut achitarea celor doi.

Domenico Dolce si Stefano Gabbana sunt acuzati ca nu au declarat venituri in valoare de 1 miliard de dolari, ceea ce a dus la pagubirea statului italian cu sume uriase de bani, prin neplata taxelor fiscale.

In cadrul infatisarii ce a avut loc la finele saptamanii trecute, Domenico Dolce si Stefano Gabbana au primit cate 18 luni de inchisoare cu suspendare, insa designerii, care si-au mentinut pe tot parcursul procesului declaratia conform carora sunt nevinovati, au spus ca vor face apel.

dolce-gabbana1

„Nu mai am cuvinte. Suntem toti in stare de soc. Sentinta este inexplicabila si vom face apel. Pana si procurorul a cerut ca ei sa fie achitati”, a declarat Massimo Dinoia, avocatul celor doi.

Procurorul din Milano a cerut instantei, in luna martie, ca designerii sa fie achitati. Anul trecut, acestia au protestat inchizandu-si toate magazinele din Milano.

Decizia initiala fusese ca cei doi sa primeasca 20 de luni de inchisoare cu suspendare. De asemenea, a fost aplicata o amenda de 10 milioane de euro pentru neplata taxelor in Italia, tara in care impozitele pe profit sunt printre cele mai mari din Europa.

Cazul provine de la o investigatie ce a inceput in anul 2008, atunci cand autoritatile fiscale italiene au intensificat lupta impotriva evaziunii fiscale ca o masura impotriva crizei economice.

Atunci, fashion brand-urile au fost controlate la sange de autoritatile fiscale, partial din pricina faptului ca acest domeniu a mers foarte bine in timp ce tara traversa cea mai lunga recesiune de la cel de-al doilea razboi mondial si pana in prezent.

„Luxul este unul dintre putinele sectoare care au functionat excelent in ultimii ani. Este mai usor sa mergi sa ceri bani de undeva de unde ei exista decat sa mergi catre un sector aflat oricum la anaghie”, a declarat un specialist financiar de la o prestigioasa firma din Milano.