Actualitate, Stiri

În Domboviţa s-au lansat cocktailuri Molotov

Reprezentanţii primăriei, primiţi cu pietre şi cocktailuri Molotov la o demolare

Reprezentanţii primăriei comunei dâmboviţene Finta au fost primiţi, miercuri, cu pietre şi cocktailuri Molotov la o acţiune de demolare, iar poliţiştii au intervenit pentru a aplana conflictul dintre autorităţi şi proprietarul unui gard construit pe domeniul public.

molotov_cocktail_thailand_52068900Autorităţile locale au intervenit cu un buldozer, miercuri, pentru a demola un gard care ar fi fost construit de o familie pe domeniul public în satul Gheboaia.

“Terenul face parte din domeniul public al comunei Finta şi este în satul Gheboaia. Suntem acreditaţi să demolăm prin hotărâre de consiliu local. I s-a acordat un termen celui care a ridicat gardul să-l demoleze, nu s-a spus, iar acum autorităţile pun în aplicare legea. Primarul are dreptul să-şi apere bunurile. Aceste demersuri făcute de autorităţi vin în urma solicitărilor venite din partea unor cetăţeni nemulţumiţi”, a declarat Bogdan Dumitru, avocatul Primăriei Finta.

Membrii familiei care trebuie să demoleze gardul le-au atacat pe autorităţi cu pietre şi cocktailuri Molotov, la faţa locului fiind chemaţi agenţii de poliţie din comuna Finta, care au aplanat scandalul.

“Ne judecăm cu autorităţile locale pentru teren, care ne aparţine din bătrâni. Avem titlu de proprietate pe acest loc, autorităţile locale susţin că terenul este din domeniul public, iar gardul împrejmuitor a fost construit ilegal. Astăzi au vrut să demoleze gardul, înainte ca instanţa să se pronunţe, dar i-am întâmpinat cu pietre. Primăria face un abuz să vină să ne demoleze gardul. Deja suntem în instanţă şi aici se va face dreptate. Ce fac dumnealor este de natură penală. Gardul a fost ridicat cu autorizaţie de construcţie, avem titlu de proprietate, iar dumnealor vor să ni-l demoleze ilegal. Să arate actele în baza cărora vor să ne demoleze gardul”, a declarat proprietarul terenului şi al gardului.

În cele din urmă, după aproximativ o oră de scandal, autorităţile au renunţat la demolare şi au plecat cu buldozerul de la faţa locului, hotărând să aştepte decizia instanţei.