Breaking News, Featured

Doliu în presa românească! Cunoscutul jurnalist Gheorghe Voicu a murit

Gheorghe Voicu a fost redactor șef la Evenimentul Zilei în perioada în care cotidianul condus de directorul Ion Cristoiu a atins recorduri de vânzări. A mai fost redactor-șef la ziarele „Național”, „7Plus”, „SuperMagazin” şi la programul de știri al Antenei 1, „Observator”.

„În urmă cu ceva ore, marele jurnalist Gheorghe Voicu, fratele meu mai mare și cel mai îndrăgit om din familie, a trecut în neființă”, a anunţat, ziaristul Florian Gheorghe, pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul s-a stins din viață după ce a luptat cu demnitate, ascunzând o grea suferință, dar care, în cele din urmă, l-a doborât fulgerător de repede, la scurt timp după ce s-a stins și mama sa. Prieteni ori foștii colegi din presă își pot lua rămas-bun de la cel ce a fost Gheorghe Voicu o pot face mâine, la Capela Cimitirului nou din Comuna Pantelimon, în imediata apropiere a Bucureștiului, procesiunea de înhumare urmând să aibă loc după orele 12.00.

„S-a stins la doar 59 de ani, înconjurat de cei dragi, a plecat după ce a suspinat ca un copil mângâiat pe frunte, subliniind același surâs blând, imposibil de copiat, parcă ironizând lașa boală ce l-a ales și pe care, demn, parcă în ciuda ei, n-a făcut-o știută nimănui. S-a dus nelăsându-mi ocazia sa-i mulțumesc, a avut grijă de familia noastră pe când eu visam și umblam în lume. Săptămâna trecută îmi râdea în telefon să-mi îngroape grijile. Gigi, dacă Cerul are redacție și-ți dă o funcție, să nu te duci acolo!”, a mai scris jurnalistul.

Gheorghe Voicu va rămâne unul dintre cei mai importanți jurnaliști români postdecembriști, principal formator al noii generații de ziariști.

blank

blank