Doi vârstnici din Norvegia vaccinați anti COVID au decedat
Featured, International

Doi vârstnici din Norvegia vaccinați anti COVID au decedat

Doi vârstnici din Norvegia au murit după ce au fost vaccinați anti-Covid, iar autorităţile au lansat o anchetă pentru a stabili dacă există o legătură între decese şi vaccin. Norvegia vaccinează în primă fază persoanele vârstnice din centrele de îngrijire.

Doi vârstnici din Norvegia vaccinați anti COVID au decedat

Agenţia norvegiană pentru medicamente a anunţat că doi rezidenţi ai unor centre de îngrijire a vârstnicilor au decedat la câteva zile după ce au primit vaccinul Pfizer/BioNTech.

Autorităţile norvegiene spun că au lansat o anchetă pentru a stabili dacă există o legătură între vaccinare şi cele două decese.

„Trebuie să evaluăm dacă vaccinul este cauza morţii sau dacă este o coincidenţă faptul că s-a întâmplat la scurt timp după vaccinare”, a spus directorul medical al Agenţiei pentru Medicamente din Norvegia, Steiner Madsen.

El a menţionat, de asemenea, că trebuie avut în vedere faptul că persoanele cu vârstă avansată primesc vaccinul mai întâi, este cu totul posibil ca aceste decesele să fie coincidenţe. Aproximativ 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de bătrâni norvegiene.

Efectele secundare raportate ale vaccinului au fost minore şi temporare, deşi au fost raportate reacţii alergice în SUA şi Marea Britanie în rândul persoanelor care au avut antecedente de astfel de vaccinuri.


blank