Actualitate, Featured

Doi suspecți în cazul crimei din Piața Constituției. Unul dintre ei a fost eliberat din pușcărie de curând

Doi suspecți în cazul crimei din Piața Constituției. Unul dintre cei suspectați ar fi ucis si a fost condamnat pentru o altă crimă a fost eliberat mai devreme, în baza recursului compensatoriu.

Polițiștii, care au desfășurat vineri dimineață o amplă operațiune în zona Șoseaua Petricani în legătură cu crima de duminică seara din Piața Constituției, au în acest moment doi suspecți, după ce au adus la audieri mai multe persoane. Deocamdată nu se știe dacă amândoi suspecții au participat la uciderea bărbatului de 30 de ani, duminică, în Piața Constituției, în urma unei răfuieli între două clanuri de proxeneți. Victima a fost ucisă cu violență, prin aplicarea unor lovituri în zona gâtului cu un obiect tăios.

În orice caz, în urmă cu 11 ani, unul dintre suspecți comisese o crimă asemănătoare, tot într-o bătaie pe stradă între clanuri, în zona Petricani. A fost condamnat pentru omor și mai avea de executat o bună parte din pedeapsă, dar a beneficiat de pe urma recursului compensatoriu. Din cauza condițiilor proaste din închisoare, a fost eliberat mult mai devreme.

Peste 900 de persoane închise pentru omor și omor calificat au fost eliberate prin recursul compensatoriu.

Zece criminali, violatori şi pedofili sunt eliberaţi în fiecare zi pe motiv că stau în celule aglomerate şi mizere. Aşa s-a ajuns să iasă din închisori 21 de mii de condamnaţi periculoşi, în ultimii doi ani. Cifrele au fost prezentate joi, în Parlament, de deputatul Florin Roman care a informat că, potrivit unui răspuns dat de către Ministerul Justiţiei unei interpelări în care a solicitat precizări referitoare la persoanele eliberate mai repede din penitenciar în baza recursului compensatoriu, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 169/2017 şi până în luna septembrie, au fost înregistrate 21.049 de liberări.

70 la sută dintre cei eliberați s-au întors în închisori, potrivit unei statistici oferite de sindicatul lucrătorilor din penitenciare.