Stirea Zilei, Stiri

Doi oameni de stat se ceartă şi se pârăsc precum copiii: Tu minţi, Ba, tu!, Ba,tu!…

Ponta: „Crin şi-a minţit colegii!”. Antonescu: „Ponta e lipsit de bună cuviinţă!”

pontacrin879123_62463500

Dacă stenogramele privind legea amnistiei care au apărut, recent, în presă, sunt adevărate, Crin Antonescu „şi-a minţit colegii”, a spus premierul Victor Ponta, luni, făcând referire la dezvăluirile din şedinţa de vineri a liberalilor.

„Până marţi nu am ştiut nimic despre modificările la Codul Penal. Dacă stenogramele sunt adevărate, Antonescu şi-a minţit colegii. Nu ar fi prima dată când Antonescu le spune ceva colegilor şi nouă altceva. Antonescu a propus ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea amnistiei, dar am refuzat. Am fost cel puţin 12 persoane când s-a decis ca proiectul să fie votat de Parlament”, a spus Victor Ponta.

Reamintim că, într-o înregistrare apărută, recent, în presă, preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus colegilor de partid că Victor Ponta i-ar fi propus să dezaprobe public Legea graţierii şi a amnistiei, dar să o voteze în plen.

Antonescu îl pârăşte pe Ponta: „A venit cu ideea stupidă să zicem NU legii amnistiei, dar să treacă”.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, în şedinţa de vineri a conducerii PNL, că a discutat cu premierul Victor Ponta iar acesta a venit cu „o idee stupidă”, şi anume ca liderii USL şi miniştrii să se pronunţe împotriva legii privind amnistia, dar proiectul să treacă în Parlament, notează „Gândul”.

Într-o notă a articolului se face referire la o înregistrare audio din şedinţa de vineri a conducerii liberalilor, în care Crin Antonescu spune explicit: „Premierul a insistat, pornind de la aceeaşi idee cu care a insistat şi în Cazul Roşia Montană, o idee stupidă, şi anume că se poate foarte bine ca domnia sa să spună că nu e de acord, că anumiţi miniştri să spună că nu e bine, că eu ca lider politic din anumite raţiuni nu sunt de acord, dar, ce sa vezi, în Parlament trece legea”.

 

 

blank