În prag de iarnă, o familie cu doi copii mici trăieşte în mizerie, sărăcie şi frig. Mama, cele două fetiţe de 5 luni şi de doi ani şi jumătate, împreună cu bunica şi concubinul, s-au adăpostit într-un fost atelier mecanic.

fam_49582800

Părinţii micuţilor nu s-au gandit sa ceara ajutorul autoritatilor si cred ca viata pe care o duc si ei, si copiii lor este absolut normala. Mama si cei doi copii ai ei, o fetita de doi ani, si alta mai mica, de 5 luni, locuiesc impreuna cu bunica celor mici si iubitul acesteia intr-un fost atelier mecanic, al unui C.A.P. dezafectat, informeaza stirileprotv.ro. Singurul venit al familiei provine din alocatia celor doi copii si banii facuti cu ziua de barbatul cu care traieste bunica.

Asistenta Sociala cunoaste cazul mamei de 20 de ani, inca de cand avea un singur copil. Au monitorizat-o o vreme, dar femeia a refuzat de fiecare data ajutorul autoritatilor. Intre timp a aparut cel de-al doilea copil, iar tatal celor mici e de negasit. Acum, Protectia Copilului i-a impus mamei sa-si ia urgent copiii si sa se mute intr-un centru de plasament.

Familia traieste intr-un frig de nedescris. Ferestrele sunt acoperite numai cu folie de plastic, iar incalzirea nu face fata. In aceste conditii cresc si bebelusul, si surioara mai mare: in unele zile nici macar nu au ce manca.

“Eu am vazut imaginile si acolo e dezastruos. E o camera murdara, fara lumina, fara caldura, fara apa, fara ferestre. Adica, dezastru”, sustine Alexandru Colbu, dir adj DGASPC Botosani.

Asistentii sociali urmeaza sa stabileasca daca mama cu cei doi copii vor ramane peste iarna in centrul special. Intre timp – au solicitat primariei din comuna Dangeni sa le gaseasca o casa unde sa poata locui decent.