Actualitate

Doi dintr-o lovitură: Victor Ponta îi desființează pe Klaus Iohannis și Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a afirmat, în contextul în care Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Codul Fiscal, că nici actualul şef al statului şi nici fostul preşedinte Traian Basescu nu au cunoştinţe economice şi nici consilieri pe acest domeniu.ponta2
 
„Măsurile economice pe care le ia Guvernul, în consultare cu cei care se pricep la economie, nu ţin cont de voinţa unui preşedinte, că-l cheamă Băsescu sau Iohannis. Întâmplător, nici unul, nici altul nu au cunoştinţe economice, întâmplător, nici unul, nici altul nu au consilieri economici şi întâmplător şi unul şi altul iau decizii strict politice. Dacă aşa a vrut Constituţia României şi aşa se întâmplă de altfel în toate ţările europene – Guvernul se ocupă de partea economică socială, domnul preşedinte se ocupă de vizite externe, de ceea ce are dânsul de făcut. De ce trebuie să le încurcăm, de ce să ne ocupăm fiecare de ceea ce nu ne pricepem?”, a declarat Ponta.
 
Premierul a mai susţinut că gestul şefului statului de a respinge Codul Fiscal e pur politic, iar „dacă era PNL la guvernare”, Iohannis ar fi promulgat acest act normativ.
blank