Doi călugări din sud-estul Franței au incendiat un stâlp al unei reţele de telefonie mobilă 5G. Au fost prinşi de poliţişti când încercau să dea foc şi celui de-al doilea stâlp.

Doi călugări, de 39, respectiv 40 de ani, membri ai unei mănăstiri din Beaujolais, le-au mărturisit anchetatorilor că au pornit în toiul nopții săptămâna trecută pentru a da foc antenei 5G în semn de protest față de presupusele riscuri pentru sănătate pe care le-ar prezenta acest tip de antenă, notează thelocal.fr.

În noaptea următoare, ei au plecat către al doilea stâlp pe care intenţionau să-l incendieze, însă poliția era deja în alertă, astfel încât i-a reținut chiar în momentul în care au început incendierea.

Pagubele provocate ambelor stâlpi au fost neglijabile, dar călugării au fost acuzați de „distrugere și tentativă de distrugere cu un dispozitiv incendiar”.

Doi călugări au incendiat o antenă 5G: „Au vrut să acționeze pentru bunăstarea umanității”
În faţa magistraţilor, bărbații au declarat că au vrut „să avertizeze populația împotriva efectelor nocive ale antenelor 5G”, a declarat pentru AFP procurorul orașului Villefranche, Laetitia Francart.

Mănăstirea pare să susțină intenția celor doi călugări, ba chiar şi excesul lor de zel.

„Undele sunt foarte dăunătoare pentru sănătate, iar ei au vrut să acționeze pentru bunăstarea umanității”, a declarat o purtătoare de cuvânt a călugărilor pentru ziarul regional Le Progres. Totuşi, aceasta a precizat că incendierea a fost „un act izolat și o eroare de tinerețe”. Cei doi au 39 și 40 de ani.