Parlamentul de la Chişinău a acordat votul de încredere a Guvernululi lui Maia Sandu. Noul cabinet de miniştri a fost aprobat unanim, de cei 61 de deputaţi. Învestirea în funcţie a noului Guvern urmează să aibă loc tot astăzi.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, sâmbătă, decretul prin care o desemnează pe Maia Sandu pentru funcţia de prim-ministru. Parlamentul din Republica Moldova a început sâmbătă la ora 13:00 o şedinţă extraordinară, ignorând decizia Curţii Constituţionale de a fi dizolvat. În şedinţa de sâmbătă ar urma să fie votat şi noul Guvern, scrie Ziarul de gardă.

„În conformitate cu prevederile Constituţiei Republicii Moldova, ca urmare a consultării fracţiunilor parlamentare am decis să desemnez la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova pe Dna Maia SANDU”, a anunţat Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Potrivit Ziarului de gardă, componenţa noului Guvern va fi:

Maia Sandu – prim-ministru

Andrei Năstase – viceprim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne

Vasile Şova – viceprim-ministru pentru Reintegrare

Natalia Gavriliţă – ministrul Finanţelor

Georgeta Mincu – ministrul Agriculturii

Nicu Popescu – ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Pavel Voicu – ministrul Apărării

Vadim Brânzan – ministrul Economiei

Stanislav Pavlovschi – ministrul Justiţiei

Liliana Nicolaescu-Onofrei – mininstrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării

Ala Nemerenco – ministrul Sănătăţii

Curtea Constituţională a cerut dizolvarea Parlamentului pentru că vineri, 7 iunie, a expirat termenul pentru crearea unei majorităţi pentru a forma guvernul după alegerile din 24 februarie 2019.