Actualitate, Stiri

Dobrovolschi îşi cumpără radio. Radio Guerilla

 Angajații Radio Guerrilla vor să cumpere licențele prin firma lui Mihai Dobrovolschi, matinalul postului de radio a cărui licenţă s-a scos la vânzare

Dobrovolschi-Unica

Licenţele Radio Guerrilla ar putea fi preluate de angajaţii postului. Oferta angajaților, de 350.000 de euro, a fost făcută prin firma Dobrolific, deținută de Mihai Dobrovolschi, realizatorul matinalului, potrivit unui anunț publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Contactat de paginademedia.ro, Liviu Mihaiu, directorul postului, a declarat că redacția a pregătit o ofertă, la cererea administratorului Realitatea Media. “Avocatul administratorului special ne-a cerut, nouă, colectivului redacţional, o ofertă de preluare a licențelor, ceea ce am și făcut. CNA spune că legea audiovizualului nu permite ca aceste licenţe să fie scoase la licitație.

Radio Guerrilla, după cum se știe, nu moare și nici nu se predă, și, evident va merge mai departe ca acest radio premium al societății civile să existe și să emită. Și sunt sigur că așa se va întampla! Pentru că, după cum ați aflat zilnic de pe post: La noi, «Binili Invingi!»”, a declarat Liviu Mihaiu.

Astăzi, CNA a declarat că scoaterea la licitație a licențelor nu se poate face, întrucât legea nu permite vânzarea, ci doar cedarea licențelor. „În cazul în care va cumpăra cineva licențele la licitație, noi le vom retrage”, a fost poziția CNA. (I.G.)