DNA anunță, joi, că Viorica Dăncilă, candidat la prezidențiale, nu va fi citată pentru audiere, subliniind că informațiile din spațiul public potrivit cărora fostul premier va ajunge în fața procurorilor sunt false. Viorica Dăncilă a lansat marți un zvon, răspândit apoi masiv de comunicatorii partidului. Liderul PSD a spus că se așteaptă să fie chemată la DNA și a acuzat intervenția președintelui Klaus Iohannis în justiție. Dăncilă a spus totuși, că nu știe dacă există „statul paralel”.

Fostul premier i-a solicitat șefului statului, săptămâna trecută, să vină cu explicații legate de afirmațiile lui Rareș Bogdan potrivit cărora DNA trebuie „să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici”. Liderul PSD se întreba de unde știe PNL ce vor face procurorii și pe cine ar putea chema la audieri.

Acum, Viorica Dăncilă spune că se aşteaptă să fie chemată la DNA chiar înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale, pentru că „sunt foarte multe coincidențe” și a invocat din nou declaraţiile europarlamentarului Rareş Bogdan, care a afirmat că Viorica Dăncilă va avea dezbaterea cu procurorii, nu cu președintele Iohannis.

DNA a negat însă zvonul lansat chiar de Viorica Dăncilă și răspândit în mod masiv de PSD. Potrivit unui comunicat transmis presei, instituția spune că „toate aceste informații sunt false”.

Redăm mai jos comunicatul transmis de Direcția Națională Anticorupție:

„În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE.

Biroul de informare şi relaţii publice.”