Actualitate, Featured

DNA si CSM decide viitorul profesional al lui Călin Nistor

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) decide, joi, asupra delegării în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei, conform Mediafax.

Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naționale Anticorupție, este cel care asigură conducerea interimară a DNA în condițiile în care, după plecarea Ancăi Jurma de la șefia instituției, procurorul general Augustin Lazăr nu a mai făcut o propunere de interimar.

La începutul anului, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să dezbată propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, însă aceasta a anunțat, printr-o scrisoare transmisă CSM, că nu mai dorește încă un mandat interimar la conducerea DNA. Anca Jurma a explicat ulterior că printre motivele care au stat la baza refuzului său de a mai conduce Direcția Națională Anticorupție a stat și înregistrarea convorbirii sale cu Florentina Mirică din sediul DNA. Jurma arăta atunci, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu se poate solidariza cu maniera în care unii procurori au înţeles să îşi exprime nemulţumiri profesionale sau personale „folosind metode ascunse, nelegale şi nedeontologice, nedemne de un magistrat”.

Cât despre conducerea DNA, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a propus-o din nou pe Adina Florea pentru funcția de procuror-șef, după ce președintele Klaus Iohannis o respinsese deja o dată. Șeful statului a anunțat ulterior că noua propunere se află în analiză. O decizie a Administrației Prezidențiale referitor la șefia Direcției nu a fost încă luată.

blank