DNA se pregătește să dea asaltul final în unul dintre cele mai importante județe ale țării, un judet plin de infractori mascati in oameni de afaceri. În Prahova, procurorii au pus mâna pe oameni importanți din poliție, crimă organizată și anti-corupție.
Adrian-Radulescu-Constantin-Ispas-Emanuel-Saghel
După ce i-au reținut pe 3 dintre cei mai imporanți șefi ai respectivelor instituții, procurorii DNA i-au convins să colaboreze și să toarne tot ce știu. Așa s-a ajuns ca adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu, reţinut de procurorii DNA Ploieşti după mai multe ore de audieri, să fie a fost pus sub control judiciar și să nu se ceară arestarea sa.
 
Surse judiciare susțin că Rădulescu a promis cooperarea totală cu procurorii, iar numel grele vor cădea în curând. Adrian Rădulescu a fost audiat luni de procurorii anticorupţie, fiind ulterior reţinut sub acuzaţia de cercetare abuzivă.
 
Cei trei şefi din Poliţia Prahova reţinuţi – Constantin Ispas, Adrian Rădulescu şi Emanuel Saghel – urmau a fi prezentaţi marţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Constantin Ispas, a fost reţinut pentru luare de mită, trafic de influenţă (3 infracţiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu, pentru două infracţiuni de cercetare abuzivă.
 
Ofiţerul de poliţie judiciară Emanuel Saghel – şef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti a fost reţinut pentru luare de mită, trafic de influenţă, şantaj şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.