Actualitate, Featured

DNA Ploiesti, in impas . Familia Cosma scapă de un dosar

Familia Cosma (Mircea Cosma, fost preşedinte CJ Prahova, şi Andreea Cosma, deputat PSD) scapă de încă un dosar instrumentat de „unitatea de elită” DNA Ploieşti. Structura centrală a Directia Nationala Anti coruptie a preluat dosarul şi, după audierea celor implicaţi, a decis clasarea, anunţă Antena 3.

Potrivit sursei citate, un dosar care privea familia Cosma a fost clasat de către DNA. Acesta viza mai multe terenuri care ar fi intrat abuziv în posesia familiei Cosma, potrivit procurorului Onea, care a dechis dosarul la DNA Ploieşti.

DNA Bucureşti – acolo unde au fost mutate dosarele – au făcut cercetări şi au decis clasarea.

„E vorba de un dosar început acum câţiva ani de structura DNA Ploieşti, dosar în care am fost audiată în decembrie 2018 la Bucureşti, pentru că dosarele în care eu, tatăl şi fratele meu, în care am rămas cu vreo calitate, au fost mutate la Bucureşti. Astăzi am aflat că am primit clasare (…). Este vorba de nişte terenuri pe care, la un moment dat, când Mircea Negulescu mi-a deschis primul dosar penal la care am luat clasare, mi-a extins urmărirea penală cu privire la aceste terenuri, acuzându-mă de mai multe infracţiuni. Aceste terenuri le-a băgat şi în dosarul în care s-a judecat tatăl meu şi fratele meu şi tot cu aceste terenuri mi-a început şi mie urmărirea penală pentru luare de mită, împreună cu tatăl meu, dosar care a rămas într-un sertar la DNA şi care s-a finalizat acum”, a declarat Andreea Cosma, prezentă luni la sediul Parchetului General.

blank