Procurorii anticorupție cercetează modul în care mai mulți cetățeni ucraineni și ruși au dobândit cetățenia română. Potrivit surselor realitateadinjustitie.net, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a preluat dosarul de la Parchetul General la finalul lunii ianuarie.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a preluat dosarul de la Parchetul General în dosar se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de înscrisuri. Până în acest moment, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, dosarul fiind ”in rem”.

În urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Justiției, condus atunci de Ana Birchall, a sesizat Parchetul Instanței Supreme cu privire la posibile nereguli de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

„Urmare a mai multor sesizări pe care le-am primit la începutul lui iulie 2019, am dispus Corpului de Control al ministrului efectuarea unui control amănunțit, inclusiv cu privire la activitatea financiar contabilă, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Toate neregulile identificate în raport sunt, din punctul meu de vedere, foarte grave, și trebuie remediate în regim de urgență”, a precizat Ana Birchall, într-o postare pe Facebook.