Sport, Stiri, Ultima Ora

Divorțurile care au zguduit fotbalul românesc

În afara prestațiilor din teren, mulți jucători au intrat în atenția publicului și din cauza problemelor personale. Fotbaliști de calibru din România au avut o viață personală agitată și au trecut prin despărțiri zgomotoase.

leni-hagi-465x390

În topul neajunsurilor pe care le implică viața sportivă se află timpul limitat acordat familei. Multe femei tânjesc să devină iubite, apoi soții de fotbaliști, iar unele dintre ele află că traiul lângă o vedetă nu este doar „lapte și miere”.

Cantonamente prelungite, antrenamente intense, dispoziție schimbătoare, în funcție de rezultatul ultimului joc, toate acestea macină relația, care la un moment dat nu mai poată fi salvată nici de conturile bancare ale soților. Fără a fi fundamentată de o statistică precisă, afirmația care susține că o „boală” a fotbalistului este divorțul prinde contur. Foarte mulți jucători „cu firmă” din România au avut mariaje ce au sfârșit în sălile tribunalelor.

Hagi, divorț de lungă durată

Ultimul intrat în echipa „divorțaților” este Marius Niculae. Fostul internațional s-a despărțit de Cristina, soția sa, pentru că aceasta îl înșela cu cel mai bun prieten. Lovitura de începere a meciului a fost dată chiar de Gică Hagi.

În 1991, „Regele” s-a despărțit de Leni, prima soție, cu care se căsătorise în 1990. Presa mondenă a vremii a tocat din plin subiectul. Machidonul era „numărul unu” la echipa națională și evolua la Real Madrid. Divorțul a durat până în 1995, iar în urma sentinței, Leni a primit o sumă importantă de bani. După ani de zile, Gigi Becali, martor în instanță, a recunoscut că a fost părtinitor și a mințit pentru Hagi.

Adrian și Alexandra Mutu, cuplul perfect doar doi ani

„Soțiile de fotbaliști nu sunt fericite”, a concluzionat Silvia Pop, după despărțirea de Ioan Timofte, fost internațional. Același lucru poate spune, fără să ezite, și Alexandra, ex-Mutu. În 2001, „Briliantul”, cel mai în vogă jucător român al vremii, s-a căsătorit cu o promițătoare vedetă TV. Nașii cuplului au fost Gheorghe și Marilena Hagi, iar evenimentul a fost ultramediatizat. Alexandra nu a rezistat lângă „Briliant” decât doi ani, iar ruptura s-a lăsat cu scandal. Cei doi au un copil, Mario, în vârstă de 12 ani.

Ilie Dumitrescu a abandonat devreme burlăcia

Ilie Dumitrescu, component de bază al „Generației de Aur”, a decis să renunțe devreme la burlăcie. La 19 ani, mijlocașul care evolua la Steaua în acea vreme s-a căsătorit cu Nela. Relația nu a durat foarte mult, iar cei doi s-au despărțit în 1993. Ilie s-a reorientat sentimental și a început o poveste de dragoste cu Letiția, un manechin celebru al acelor vremuri. Armonia a durat până în 2007, atunci când fostul internațional s-a despărțit și de cea de-a doua mare iubire. Dumitrescu are doi copii cu Nela: Dani (24 de ani) și Sică (19 ani) și doi cu Letiția: Toto (16 ani) și Mayra (8 ani).

Gabi Balint a rămas foarte bun prieten cu Cătălina, fosta soție

Nici Gabi Balint nu a avut parte de un mariaj foarte lung. Fostul atacant al Stelei și al echipei naționale a fost căsătorit începând din 1996 cu Cătălina, un fotomodel celebru în anii ’90. În 2004, cei doi au decis să se despartă pe cale amia bilă și fără mari bătăi de cap date de sălile tribunalelor.

De altfel, Gabi și Cătălina au recunoscut întotdeauna că au păstrat o excelentă relație de amiciție și nu și-au aruncat acuze unul celuilalt. Au împreună o fată de 14 ani, Ana-Denisa.

Florentin Petre a renunțat la iubirea din adolescență

Florentin și Cătălina Petre (foto) au format un cuplu solid încă din perioada adolescenței. Au urmat pașii firești unei relații, s-au căsătorit, dar în 2008, soția fostului dinamovist a intentat divorț. Cei doi au doi băieți: Patrick (17 ani), cel care, la fel ca și tatăl său, joacă la echipa din Ștefan cel Mare, și Dennis, 10 ani. Anul trecut, Florentin a renunțat la burlăcie, iar cea care l-a convins a fost bulgăroaica Margarita. În acest an, Petre a devenit, din nou, tatăl unui băiat.

Emeric Ienei – Vasilica Tastaman, mondenii de altădată

Emeric Ienei, singurul antrenor care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu o echipă românescă, a tărit o intensă poveste de iubire cu Vasilica Tastaman (foto), una dintre actrițele celebre în anii ’60 – ’70, renumită pentru frumusețea ei.

S-au căsătorit în 1963, au devenit părinți un an mai târziu, atunci când s-a născut Călin, și s-au despărțit în 1973.

Actrița s-a stabilit în Suedia, în 1981, împreună cu fiul ei, iar reputatul antrenor s-a recăsătorit cu Ileana Gyulai, fostă campioană mondială la atletism. Din cea de-a doua relație, Ienei are o fată, Alissa, în vârstă de 40 de ani.

Dana Petrescu se iubea cu coechipierul soțului

Dan Petrescu a trecut printro despărțire cu scântei de Dana (foto), fosta soție, cu care are două fete: Rebecca (20 de ani) și Chelsea (16 ani). „Bursucul” s-a căsătorit în 1992 și a pus punct relației în 2003. Ulterior, Dana a povestit în mass-media că avea o relație cu atacantul Radu Niculescu, cel care fusese coechipier cu Petrescu la FC Național. Actualul antrenor și-a găsit liniștea alături de Adriana, fost manechin, cu care și-a unit destinul în 2007. Dan și actuala sa soție au o fetiță, Jennifer Anne Marie, în vârstă de cinci ani.

„Arnold” Stelea, un playboy autohton

Bogdan Stelea, cel mai bun portar român al ultimului sfert de veac, a bifat două divorțuri care l-au adus în atenția presei mondene. Mai întâi, „Arnold” s-a despărțit de Dana, în 2002, cu care are un băiat, Bogdan jr (23 de ani), apoi a început o relație sinuoasă cu Lili Sandu. Cei doi nu și-au oficializat iubirea, dar fostul fotbalist s-a căsătorit în 2008 cu Mirela (foto). La începutul acestui an, „Stelică” și consoarta sa au luat decizia de a divorța. „Nu dorim să dezbatem acest subiect pentru că niciodată nu am făcut un spectacol public din viața noastră de cuplu”, a explicat Mirela, cerând discreție.

Reghecampf și-a refăcut viața după despărțirea de Mariana

Înainte de a se căsători cu Anamaria Prodan, în 2008, Laurențiu Reghecampf a avut o relație cu Mariana Pfeiffer. Cei doi au trecut printr- o experiență cutremurătoare, în 1998, atunci când Ana-Lisa, fetița lor în vârstă de 1 an și trei luni, s-a stins din viață, din cauza problemelor cardiace. Laurențiu și Mariana au un băiat, Luca (13 ani), iar antrenorul se mai laudă cu un fiu, Laurențiu jr (6 ani), rezultat din iubirea cu Anamaria.

Sabin și Nicoleta Ilie au făcut spectacol prin tribunale

Sabin Ilie a fost unul dintre numeroșii fotbaliști români înzestrați peste măsură, dar care s-au irosit. Atacantul a dat cu piciorul carierei și familiei și a pierdut toți banii pe care-i câștigase din fotbal.

Femeia care i-a marcat viața a fost Nicoleta. Fotbalistul s-a certat cu părinții, dar și cu Adrian, fratele său, din cauza celei care avea să-i devină soție. Iubirea s-a consumat repede și în 2005 a început un divorț zgomotos. Nicoleta l-a acuzat în repetate rânduri pe fostul soț că nu le plătește pensie alimentară celor doi copii, iar Ilie și-a refăcut viața cu Magda, împreună cu care are un băiat.

blank