O româncă
Featured, International

Divorţul anului. O româncă l-a angajat pe avocatul soţiei lui Bill Gates pentru a deveni multimiliardară

Investitorul miliardar John Paulson divorțează de soția sa o româncă, Jenny, fostă Zaharia, cu care a fost căsătorit timp de 21 de ani.

John Paulson, care a câștigat 20 de miliarde de dolari cu piața imobiliară înainte de prăbușirea din 2008 – a invocat „diferențe ireconciliabile” drept motiv al despărțirii de Jenny, conform documentelor depuse luni în Suffolk. Presa relatează însă că acesta ar fi vrăjit însă de o dieteticiană care are jumătate din vârsta sa, Alina de Almeida, de 33 de ani.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani şi soţia sa o româncă, mai tânără cu 15 ani, locuiau separaţi încă din 2006, după cum scrie publicaţia newsweek.ro.

Între proprităţile pe care aceştia le deţin se numără o casă de 2.600 de metri pătrați pe East 86th Street din Upper East Side din Manhattan, pe care au cumpărat-o cu 14,7 milioane de dolari în 2004, o proprietate în Southampton cumpărată cu 41 de milioane de dolari în 2008 și o casă în Aspen pe care au cumpărat-o cu 24,5 milioane de dolari în 2010. De asemenea, cuplul are proprietăți în stațiunile de lux din Puerto Rico, inclusiv hotelul Condado Vanderbilt și St. Regis Bahia Beach Resort, potrivit Forbes.

Conform cărții „The Greatest Trade Ever”, de Gregory Zuckerman, Paulson a întâlnit-o pentru prima dată pe Jenny Zaharia, născută în Galați, la sfârșitul anilor 1990, când aceasta livra prânzul la birourile sale. A angajat-o ca asistent, potrivit Bloomberg, începând să o curteze. Pentru că trecuse de 40 de ani, John era în căutarea unei soții și a pus ochii pe Jenny, care nu fuma, nu bea și avea „o personalitate veselă”, mai scrie sursa citată. Cei doi s-au căsătorit în 2000, în Southampton. Cuplul are două fiice, Giselle şi Danielle.

Acum, amândoi au angajat pentru divorţ avocați de renume din New York. „Nu există contract prenupțial, iar John a obținut cea mai mare parte a averii în timpul căsătoriei lor, așa că va fi un divorț epic, extrem de scump”, a spus o sursă pentru pagesix.com.

John l-a angajat pe celebrul avocat William D. Zabel, care a reprezentat o serie de clienți proeminenți, printre care George Soros, Howard Stern, Jane Welch, Mort Zuckerman, Bill Ford, Peggy Bewkes, Bill Ackman și Stephen Ross.

Potrivit unor surse, Jenny îl angajează pe proeminentul avocat Robert S. Cohen, care lucrează și cu Melinda Gates și a gestionat divorțuri pentru vedete, printre care Uma Thurman, James Gandolfini, Ivana Trump și fostul primar al orașului New York, Mike Bloomberg.