Cabinetul Ciucă
Featured, Politic

Dispute în PNL pe tema posturilor din Cabinetul Ciucă – Modificări în lista iniţială: Predoiu ar putea fi la Apărare, Gorghiu la Justiţie, în timp ce Pavel Popescu ar putea fi înlocuit de Sighiartău la Ministerul Cercetării. Schimbare şi la Transporturi

Mai multe schimbări de portofolii ar putea apărea în lista Guvernului care a circulat după discuţia de joi seară a liderilor liberali cu preşedintele Klaus Iohannis, surse din PNL declarat pentru News.ro că în partid sunt nemulţumiri şi dispute. Aspirant la portofoliul Justiţiei, pentru care a fost anunţat iniţial Cătălin Predoiu, este şi senatoarea Alina Gorghiu, iar n aceste condiţii, este vehiculată posibilitatea transferării lui Predoiu la Apărare. Nici ocupantul portofoliului de la Ministerul Cercetării nu mai este cert,în locul lui Pavel Popescu fiind posibilă desemnarea lui Robert Sighiartău. De asemenea, şi posibilul titular de la Transporturi a fost schimbat. Scandalul izbucnit în PNL pe tema împărţirii posturilor în Cabinetul Ciucă a determinat şi amânarea şedinţei Biroului Executiv al partidului, anunţată iniţial pentru ora 11.00 şi reprogramată la ora 15.00.

Surse liberale au declarat vineri pentru News.ro că în partid sunt nemulţumiri din cauza împărţirii posturilor, după ce o primă listă cu viitoarea componenţă a Guvernului Ciucă a circulat în urma întâlnirii liberalilor cu preşedintele Iohannis.

Conform surselor citate, Ministerul Justiţiei, unde figura ca titular Cătălin Predoiu, care a mai deţinut acest post, a fost revendicat de către Alna Gorghiu, din acest motiv lui Predoiu urmând să-i revină Apărarea, post pe care acesta se pare că nu îl doreşte.

La Ministerul Cercetării, unde iniţial figura Pavel Popescu, ar urma să fie numit, conform celei mai recente liste a viitorului Cabinet, Robert Sighiatău.

De asemenea, la Agricultură, unde se profila ca ministru Daniel Constantin, în noua variantă, este numit Mircea Fechet, iar la Transporturi, unde iniţial figura Cristian Buşoi, este luat în calcul Marcel Boloş.

Prin urmare, noua listă a Cabinetului Ciucă are următoarea componenţă, conform discuţiilor de la acest moment:

Premier: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu

Ministerul Energiei: Virgil Popescu

Ministerul Economiei: Florin Roman

Ministerul Sănătăţii: Nelu Tătaru

Ministerul Justiţiei: Alina Gorghiu

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: Robert Sighiartău

Ministerul Apărării Naţionale: Cătălin Predoiu

Ministerul Muncii: Raluca Turcan

Ministerul Educaţiei: Sorin Cîmpeanu

Ministerul de Interne: Lucian Bode

Ministerul de Finanţe: Dan Vîlceanu

Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Hegedüs Csilla

Ministerul Transporturilor: Marcel Boloş

Ministerul Dezvoltări: Cseke Attila

Ministerul Mediului: Tanczos Barna

Ministerul Tineretului si Sportului: Eduard Novak

Ministerul Agriculturii: Mircea Fechet

Un anunţ oficial privind structura a Cabinetul Ciucă şi momentul depunerii listei Guvernului şi a programului de guvernare la Parlament este aşteptat după şedinţa de vineri de la ora 15:00 a conducerii liberale.