Valea Jiulu
Featured, Social

Disponibilizații din Valea Jiului, la mâna lui Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a avut discuții cu reprezentanții minerilor din Valea Jiului și cu reprezentantul Complexului Energetic Hunedoara despre modalitățile de sprijin pentru persoanele care urmează a fi disponibilizate în urma restructurării CEH.

Știu că activitatea economică din Valea Jiului este de 30 de ani încoace un , dar la fel de mult cred că de noi toți – guvernanți, sindicate, autorități locale, oameni ai Văii Jiului – depinde să depășim faza proiectelor pe hârtie și să dezvoltăm cu adevărat zona. Modalitățile de sprijin pentru persoanele care urmează a fi disponibilizate în urma restructurării Complexului Energetic Hunedoara reprezintă o preocupare pentru noi, mai ales în condițiile în care Ministerul Muncii a fost cel care și-a asumat, la sfârșitul lunii februarie, plata drepturilor restante pentru mineri”, transmite Raluca Turcan.

„Știu că activitatea economică din Valea Jiului este de 30 de ani încoace un , dar la fel de mult cred că de noi toți – guvernanți, sindicate, autorități locale, oameni ai Văii Jiului – depinde să depășim faza proiectelor pe hârtie și să dezvoltăm cu adevărat zona. Modalitățile de sprijin pentru persoanele care urmează a fi disponibilizate în urma restructurării Complexului Energetic Hunedoara reprezintă o preocupare pentru noi, mai ales în condițiile în care Ministerul Muncii a fost cel care și-a asumat, la sfârșitul lunii februarie, plata drepturilor restante pentru mineri”, transmite Raluca Turcan.

Ministrul Muncii anunță că a discutat marți cu reprezentanții minerilor din Valea Jiului și cu reprezentantul CEH despre soluțiile legislative prin care angajații din minerit și energie care își vor pierde locurile de muncă vor putea fi protejați.

„Mai mult, am vorbit despre intervențiile punctuale pe care Ministerul Muncii le-ar putea avea, prin ANOFM, pentru a facilita reintegrarea pe piața muncii în zona Văii Jiului. Oamenii care își încheie acum activitatea, mulți dintre ei dornici să rămână în zona în care au crescut și au muncit atâția ani, au de cele mai multe ori atât vârsta, cât și dorința de a se menține în viața activă și ne-am propus să îi sprijinim în acest sens”, conchide
Turcan.

blank