Peter Pan a fost eliminat de Disney pentru că în film apare un trib cu americani numiți „piei roșii’. În Pisicile Aristocrate apare o siameză despre care se spune că ar caricaturiza asiaticii.

Disney a blocat pentru copiii cu vârsta mai mică de 7 ani vizionarea filmelor Peter Pan, Dumbo și Pisicile Aristocrate. Explicația a fost că ar promova stereotipuri rasiale, scrie DailyMail.
Disney
Filmele au dispărut de pe secțiunea de copii a Disney+, dar sunt în continuare disponibile doar în secțiunile pentru adulți.

Deciziile au fost luate de un grup de experți aduși de Disney să evalueze în ce măsură conținutul filmelor „vizează o audiență globală”.

Pe conturile adulților, unele din cele mai populare filme pentru copii sunt prezentate cu un avertisment: „Acest program conțin imagini cu rele tratamente aplicate oamenilor și culturilor”.

Disney spune că vrea să creeze povești inspiraționale care să reflecte diversitatea, scrie Gazetadesud.

Disney anunţă un nou film din universul „Star Wars” pentru finalul lui 2023
Un nou film care se desfăşoară în universul Star Wars, intitulat „Rogue Squadron”, urmează să fie lansat la sfârşitul anului 2023, în regia lui Patty Jenkins („Wonder Woman”), a anunţat joi Disney, potrivit AFP.
animatie
Această poveste va avea loc în „viitorul galaxiei” şi va urma „o nouă generaţie de piloţi spaţiali”, a dezvăluit Kathleen Kennedy, preşedinta Lucasfilm, compania aflată în spatele legendarei saga lansate în 1977 şi cumpărată de numărul 1 mondial din industria divertismentului.

Patty Jenkins, al cărei „Wonder Woman 1984” va fi lansat până la sfârşitul lunii, va fi prima femeie care va regiza un lungmetraj al francizei „Star Wars”, acesta „urmând să ajungă în cinematografe de Crăciunul lui 2023”, a precizat Kennedy în timpul unei prezentări virtuale destinate investitorilor grupului Disney.

Ea a anunţat, de asemenea, mai multe noi seriale din universul „Star Wars”, dintre care unul consacrat întoarcerii celebrului Lando Calrissian şi două spinoff-uri ale „The Mandalorian” („The Rangers of the New Republic” şi unul dedicat aventurilor lui Ahsoka Tano, în interpretarea lui Rosario Dawson).