Directorul medical de la Spitalul Clinic din Cluj, medicul Adela Golea, a mărturisit că masca de protecție i-a salvat viața de două ori până acum.

Directorul medical al spitalului Clinic din Cluj-Napoca povestește despre cum ia salvat viata masaca de protectie de două ori am exemple concrete că m-a salvat”, spune medicul.

Directorul Spitaluli Clinic din Cluj povestește:

„Prima dată, la începutul pandemiei în primăvară, când am stat trei zile și trei nopți cu carantinații prin UPU, atunci când s-a deschis vama și au venit toți. Și nu am păstrat nici distanța de un metru și jumătate.

Oamenii erau speriați, agitați, veneau lângă mine și îi puneam să vorbească de pe telefonul meu cu autoritățile fiindcă voiau să plece din Cluj.

„Am purtat-o neîncetat”
„A doua oară eram la schimb de tură și starea unei paciente s-a înrăutățit.

Eram cu un coleg de-ai mei, care era asimptomatic. Eu am început să intubez, el a început să facă compresiune toracică fiindcă pacienta era în stop.

A doua zi după, marți dimineața, colegul meu era pozitiv cu pneumonie, eu nu am avut nimic fiindcă am avut masca ca protecție. Masca. Deci sunt două exemple concrete. Eu am purtat-o neîncetat”, a adăugat medicul.

Orban a anunțat că o categorie de persoane ar putea scăpa de purtatul măștii în spații deschise!
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că deocamdată Guvernul nu ia în calcul alte măsuri de restricție în ceea ce privește pandemia de coronavirus, dar se discută și câteva excepții de la obligativitatea portului măștii pentru cei care aleargă în aer liber!

Ludovic Orban a precizat că a participat la o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în care s-au discutat și câteva excepții de la obligativitatea portului măștii în spații deschise! „S-au discutat câteva excepții de la obligativitatea portului măștii, pentru cei care fac jogging în spațiul liber, spre exemplu”, a declarat Ludovic Orban luni dimineață.