Albert Bourla, directorul Pfizer, anunţă că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea fi necesară în fiecare an. Reamintim că vaccinul Pfizer este primul ser anti-covid care primeşte aprobare completă de la FDA ( Food and Drug Administration), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor.

Directorul Pfizer anunţă că vaccinarea anti-Covid ar putea fi necesară în fiecare an, precizând că există încă incertitudini legate de acest lucru , scrie Business Insider.

Directorul Pfizer anunţă că vaccinarea anti-Covid ar putea fi necesară în fiecare an

Albert Bourla este de părere că vaccinările anti-Covid regulate vor fi necesare din cauza posibilității apariției unor noi variante ale virusului SARS-COV-2 și a scăderii în timp a imunității oferite de vaccinurile anti-Covid.

„Cea mai probabilă situație va fi cea în care va fi necesară revaccinarea anuală, la fel cum este în cazul vaccinului antigripal”, a declara Albert Bourla.

Afirmațiile directorului Pfizer au fost făcute în contextul în care Pfizer a început să transmită Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA) din SUA datele necesare privind administrarea celei de-a treia doze a vaccinului său anti-Covid.

În luna august oficialii americani au declarat că intenționează să administreze cea de-a treia doză începând cu septembrie.

Reamintim că vaccinul Pfizer este primul ser anti-covid care primeşte aprobare completă de la FDA ( Food and Drug Administration), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor.

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, scrie NBC.

„Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19. În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi. Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”, a transmis Dr. Janet Woodcock, comisar FDA .