Directorul filialei Neamț a Crucii Roșii, Florin Pîclea, care a fost diagnosticat cu coronavirus și diabet în urmă cu trei săptămâni, când a fost internat la Spitalul Județean Neamț, a decedat, a anunțat duminică directorul Crucii Roșii Române.

Potrivit lui Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, citat de stiripesurse.ro, Florin Pîclea avea 64 de ani și a condus timp de 18 ani filiala Neamț a Crucii Roșii Române.

Florin Pîclea, un membru al marii familii Crucea Roșie
„Domnul Florin Pîclea a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu trei săptămâni, când a fost internat la Spitalul Județean Neamț. În urma analizelor efectuate în spital a fost diagnosticat și cu diabet”, a precizat directorul general al Crucii Roșii.

Florin Pîclea a lucrat timp de 26 de ani în domeniul industrial, iar în 2002 a preluat conducerea filialei Neamț a Crucii Roșii Române.

„Astăzi, Crucea Roșie Română a mai pierdut un membru al marii noastre familii”, a mai spus Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Cadru medical ucis de Covid-19 în județul Hunedoara
Un doctor din județul Hunedoara a murit, la sfârșitul lunii aprilie, din cauza coronavirusului, anunța primarul din Brad, Florin Cazacu. Era vorba despre al treilea medic din România care a pierdut lupta cu virusul.

„O veste tristă pentru comunitatea noastră brădeană. Din nefericire, doamna doctor (…), medic la Spitalul Municipal Brad, după o lungă suferință la secția ATI de la un spital clujean, a pierdut în seara zilei de 27 aprilie 2020, lupta cu necruțătorul COVID-19. A fost un om deosebit și un profesionist desăvârșit, dar mai ales a fost un om care a iubit mult oamenii! Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace”, scria pe Facebook primarul din Brad.

Medicul suferea și de alte boli, între care diabet.

Marinela Feier lucra la Medicină Internă la Spitalul Municipal Brad şi era şi membru în Consiliul de Administraţie al spitalului.

coronavirus, covid 19, crucea rosie, deces, neamt, spital