Directorul Institutului
International

Directorul Institutului Koch din Germania avertizează asupra celui de-al cincilea val de infecţii cu coronavirus

Directorul Institutului Koch din Germania, Lothar Wieler, a avertizat că ţara s-ar putea confrunta cu alte valuri de infecţii Covid-19 în cazul în care nu sunt vaccinate mai multe persoane:

Ce spun autoritățile din Germania despre explozia cazurilor de COVID-19

„Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale şi creşterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăţi semnificativ situaţia, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta şi noi cu al cincilea val de infecţii”, a declarat directorul Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler.

Germania se luptă în prezent cu al patrulea val de cazuri de infectare cu Covid-19, ţara confruntându-se cu „o urgenţă naţională”, după cum a spus Wieler recent.

Directorul RKI a declarat pentru agenţia DPA că ceea ce fac oamenii în prezent va determina situaţia din această iarnă, exprimându-şi regretul că numărul persoanelor care au optat pentru aceşti paşi simpli nu este mai mare.

Piața de Crăciun din Nürnberg din Germania nu se va deschide la sfârșitul acestui an din cauza coronavirusului, deoarece COVID-19 pare să fi cuprins părți ale Europei. Premierul Markus Söder, a spus că situația este foarte, foarte gravă și complicată. Nürnberg se află în regiunea Bavaria din Germania.

Decizia a fost luată deoarece astfel de piețe de Crăciun sunt cunoscute ca fiind aglomerate și este un loc în care pot exista contacte multiple între oameni. Este o situație în care autoritățile vor avea dificuștăți să monitorizeze starea de sănătate a vizitatorilor individuali.

Mai mult, Bavaria a făcut o mișcare pentru a intra într-o izolare de facto a rezidenților săi nevaccinați. S-a decis ca toate locurile publice, precum cinematografele și restaurantele, să fie deschise doar pentru cei care au făcut dubla vaccinare. Prim-ministrul a mai spus că persoanele nevaccinate sunt necesare pentru a-și limita contactele la cinci persoane din două case.

Restricții mai dure în Germania

Germania spune că țara intră într-o urgență medicală, deoarece la începutul acestei săptămâni au fost raportate 65371 de cazuri noi într-o singură zi.

Crăciunul este cu siguranță cea mai așteptată sărbătoare din Europa, iar piețele de Crăciun atrag numeroși vizitatori și localnici. Un Crăciun european este cu siguranță un vis devenit realitate pentru majoritatea pasionaților de călătorii. Cu toate acestea, de data aceasta, lucrurile pot fi mult diferite dacă tendința ascendentă continuă.

Lothar Wieler, directorul Institutului Robert Koch, agenția germană de control al bolilor, a declarat: „Vom avea un Crăciun cu adevărat îngrozitor dacă nu luăm contramăsuri acum”. Acesta este motivul pentru care autoritățile încearcă să impună vaccinarea în rândul populației.