Featured, Showbiz

Directorul de marketing al Victoria’s Secrets a demisionat din pricina unui model

Directorul de marketing al Victoria’s Secrets a denisionat din pricina unui model. Victoria’s Secret a angajat primul fotomodel transsexual din istoria sa. Este vorba despre o braziliancă, Valentina Sampaio, în vârstă de 22 de ani.

Decizia companiei americane vine după controversele provocate de afirmații făcute anul trecut de directorul de marketing care spunea că nu vor fi angajate persoane transsexuale și nici supraponderale.

“Ar trebui să avem transsexuali în show? Nu. Eu nu cred că ar trebui să avem. De ce nu? Pentru că acest show este o fantezie. Este un program de 42 de minute de divertisment special”, declarase Ed Razek într-un interviu pentru Vogue. Razek a demisionat din funcția pe care o deținea la Victoria’s Secret la câteva zile după anunțul privind angajarea unui fotomodel transsexual

Valentina Sampaio a făcut deja istorie în 2017, când a apărut pe coperta prestigioasei reviste de modă franceză Vogue Paris, considerată unul din punctele de reper în lumea modei.

“Nimic nu o deosebeşte de Gisele, Daria, Edie sau Anna, cu excepţia unui mic detaliu: Valentina, noua ‘femme fatale’, s-a născut băiat. Un detaliu pe care nu am dori să-l subliniem, deoarece este un accident în viaţa acestor femei, pe care ele şi-ar dori să-l uite”, nota atunci într-un editorial Emmanuelle Alt, redactor-şef al revistei Vogue Paris.

Valentina Sampaio va fi prezentă într-unul din noile cataloage ale colecţiei Pink pe care Victoria’s Secret o va lansa la mijlocul lunii august.