Actualitate, Stiri

Directoarea companiei SIVECO, reţinută pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Directoarea celei mai mari companii de IT din România, Irina Socol, a fost reţinută pentru 24 de ore, în noaptea de luni spre marţi, pentru evaziune fiscală. Ceilalţi suspecţi ridicați și duși la audieri după percheziţiile făcute luni la mai multe firme vor fi cercetaţi în libertate, după ce şi-au recunoscut faptele.

retineri-la-varful-celei-mai-mari-companii-it-din-tara-presedintele-siveco-irina-socol-retinuta-in-274749

Mai multe percheziţii au fost făcute, luni, la sediul celei mai mari companii IT din România. În acest dosar este implicată şi directoarea companiei, Irina Socol, cea care a fondat firma Siveco.

Potrivit anchetatorilor, în contabilitatea producătorului de soft au fost înregistrate achiziţii de servicii, care în realitatea nu au fost făcute şi astfel au prejudiciat statului român cu trei milioane de euro. De asemenea, firmele prin intermediul cărora s-au realizat aceste tranzacţii erau înregistrate pe numele unor persoane de etnie romă din Chiajna şi Sinteşti, judeţul Ilfov.

siveco_97589500

În urma audierilor, suspecţii care şi-au recunoscut faptele au fost eliberaţi şi vor fi cercetaţi în stare de libertate, iar directoarea Siveco, Irina Socol, a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. În acelaşi dosar a fost reţinută o altă reprezentantă a companiei Siveco.

Irina Socol a fondat la începutul anilor ’90 compania Siveco România, care este în prezent cel mai mare producător local de soft, cu afaceri totale de 65 de milioane de euro în anul 2013.