Featured, Life

Dinu Patriciu se răsucește în mormânt. Război în toată regula pe averea acestuia

Procesele dintre urmașii lui Dinu Patriciu sunt departe de a se încheia. Dana Patriciu, ultima sa soție a atacat decizia de încetare a procesului semn că nu există o mediere între părți și că bătălia pentru averea lui Dinu Patriciu va continua.

Nimeni nu știe cu exactitate care este averea rămasă de la Dinu Patriciu. Cea mai bănoasă tranzacție a magnatului a fost vânzarea Rompetrol. În 2007, când kazahii au cumpărat de la Patriciu 75% din companie, se vorbea de un preț de 2,71 miliarde dolari, dar Patriciu a spus că Rompetrol fusese evaluată la 3,16 miliarde. Peste câțiva ani, în 2009, a vândut și restul de 25%. Deja începuseră dosarele penale, legate tocmai de afacerile Rompetrol.

Pe 20 august 2013, Dinu Patriciu și-ar fi redactat următorul testament:

„Las fiicelor mele Ana Patriciu și Maria Patriciu o cotă totală de 82,5% din întreaga mea avere, respectiv o cotă de 41,25% fiecăreia, indiferent de natura și valoarea bunurilor ce vor intra în această cotă în urma partajului cu actuala mea soție.

Las fostei mele soții, Sabina Patriciu, care s-a îngrijit cu căldură și sinceritate de starea mea de sănătate în perioade dificile, o cotă de 5% din masa succesorală. Las restul averii mele, în cotă de 12,5%, doamnei Melanie Anne Chen, în semn de mulțumire pentru sprijinul moral și uman pe care mi l-a acordat în ultima perioadă a vieții mele.

În ceea ce o privește pe actuala mea soție, Dana Rodica Patriciu, cu care mă aflu în procedura de divorț, respectiv partaj, în fața Judecătoriei sectorului 1 București, declar că în ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunțării hotărârii de divorț, înțeleg să o dezmoștenesc până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezervă succesorală”.