Sport, Stiri

Dinamo a scăpat cu un punct din derby-ul cu Petrolul

Blestemul cornerelor! “Câinii” au încasat al 4-lea gol din corner în acest sezon

 588051-geraldo-tucudean-benga

Dinamo a păcătuit aseară din nou la o fază fixă şi a ratat victoria pe final de meci. “Lupii” au venit pe Naţional Arena cu aerul echipei neînvinse în campionat din noiembrie 2012. “Câinii” nu mai pot să bage spaima în animalele de pradă ale Ligii 1, dar de nevoie, de teamă, mai ales că ajunseseră pe poziţia a 13-a a clasamentului, s-au dus peste poarta lui Pecanha. Meciul s-a încheiat 1-1.

Blocajul lui Filip asupra lui Dore, în startul partidei, a arătat că poate fi atenţie şi-n apărarea roş-albă. Lazăr şi Ţucudean au adulmecat golul, în minutul 5, nu şi bucuria reuşitei. Eurogolul lui Curtean, din minutul 13, a dat încredere unei trupe frustrate de atâtea neîmpliniri.

“Haita” a devenit dezlănţuită. A luat ochii fanilor, care au încercat să dea aripi băieţilor în roşu. Curtean (29), flămând în continuare după gol, a reluat spectaculos cu capul, dar Pecanha a arătat de ce e considerat unul dintre cei mai siguri goal-keeperi din divizie.

Ţucudean n-a fost prezent la finalizare, însă a muncit cu abnegaţie pentru ceilalţi, că tot vorbeşte Mulţescu mereu de caznele lui Sisif.

Dinamo îşi caută gloria apusă, Petrolul trăieşte un prezent colorat. Astfel că n-a mirat startul furibund al “lupilor” din partea secundă. Alcenat a scăpat printr-o minune viu din duelul cu Bălgrădean, însă a fost penalty.

Nu-i bai, şi-o fi zis ardeleanul din poarta gazdelor, care simte mai bine loviturile de la 11 metri decât şuturile de la peste 25 de metri! L-a ghicit pe Guilherme şi-a oferit oxigen colegilor.

La următoarea fază, Fai, ajuns în careul advers, a fost blocat ferm de Pecanha. Lazăr (64) s-a tăiat când putea să arate că e “câine roşu”, unu la unu cu goal-keeperul advers, şutând previzibil.

“Lupii” au realizat că timpul nu mai avea răbdare cu ei, aşa că au forţat în atac, punând în valoare şi plusul de tehnică. Dinamo s-a apărat muncitoreşte. De Lucas (80) l-a făcut mare pe Bălgrădean.

Ai lui Mulţescu au stat cu ochii pe ceasul de la tabelă, sperând în trecerea timpului. Le-au cam tremurat genunchii, dar Bălgrădean a scos uluitor şi “bomba” lui Dore. Până la corner! Blestemul “câinilor”. Albin (89) a înscris cu capul şi-a păstrat Petrolul neînvinsă de 10 luni în campionat.

“Pentru noi contau cele trei puncte. Într-adevăr, Alcenat a dat mingea peste mine, l-am lovit, dar nu cred că se impunea roşu. Mai erau jucători pe linia mea. A fost penalty clar, mai mult nu vreau să comentez”, a declarat Cristian Bălgrădean, portar Dinamo.

“A fost un joc nebun. Am vrut victoria, nu să facem spectacol. Petrolul e cea mai bună echipă, după Steaua. Le-am zis jucătorilor să ţină de minge, dar ei n-au experienţă, au centrat la un corner şi a ieşit fază de gol”, a declarat şi antrenorul Dinamo, Gheorghe Mulţescu. Iar antrenorul Petrolului, Cosmin Contra, a remarcat: “Am pierdut două puncte în faţa lui Dinamo, cu toate că în prima repriză Dinamo a fost foarte agresivă, au câştigat duelurile unul contra unul. După ce au dat gol, s-au închis foarte bine, nu ne-au lăsat spaţii. Noi am intrat bine în repriza a doua şi am reuşit egalarea”. (I.G.)