Politic, Stiri

Din puşcărie, Năstase aruncă săgeţi otrăvite spre Cotroceni

Fostul politician face un “bilanţ” al guvernării lui Băsescu de un deceniu

 nastase-basescu

Adrian Năstase şi Traian Băsescu nu au fost niciodată altceva decât adversari politici, însă, după arestarea din 2012 a social-democratului, au devenit inamici.

Adrian Năstase nu a încetat să considere că ambele condamnări la închisoare cu executare pe care le-a primit sunt o răzbunare politică şi îl consideră responsabil pentru asta pe Traian Băsescu. Aşa că, ori de câte ori are ocazia, Năstase aruncă replici acide şi săgeţi la adresa preşedintelui.

S-a întâmplat şi ieri când, într-un editorial scris din închisoare şi publicat într-un cotidian naţional, fostul premier este ironic la adresa lui Traian Băsescu. Astfel, în textul numit “Deforma lui Băsescu”, apărut, de altfel, şi pe blogul său, Năstase face aluzie la modul în care preşedintele a condus ţara în ultimii 10 ani.

Adrian Năstase consideră astfel că cel mai potrivit cuvânt pentru deceniul în care Traian Băsescu a ocupat fotoliul de la Cotroceni este “deformă”, o licenţă personală de la “reformă”.

“Deforma lui Băsescu” sintetizează – în opinia mea – două mandate de minciună, abuzuri, dezbinare, prefăcătorii, şmecherii, haos, hoţie, sărăcie, corupţie”, este părerea lui Adrian Năstase.