Omicron
International

Din cauza Omicron, în Marea Britanie se închid mai devreme barurile și restaurantele

Pe măsură ce varianta Omicron străbate Regatul Unit, împingând infecțiile zilnice la cel mai înalt nivel înregistrat, companiile britanice își închid din nou porțile. Restaurantele și alte locații decid că nu au de ales decât să închidă devreme de Crăciun, din cauza unui val de rezervări anulate și a preocupărilor legate de sănătatea personalului.

Din cauza Omicron, în Marea Britanie se închid mai devreme barurile și restaurantele

Activitatea economică, afectată în Marea Britanie de noua variantă Omicron. Ferhat Dirik, coproprietarul restaurantului Mangal 2 din estul Londrei, a declarat că a decis să închidă cu o săptămână mai devreme decât era planificat din cauza rezervărilor pierdute și a „incertitudinii generale”.


„Afectează moralul personalului și ne afectează proiectarea oricărui venit rezonabil care ar putea justifica acest lucru”, a spus Dirik pentru CNN Business.

Închiderile sunt o nouă amenințare la adresa economiei și o durere de cap pentru guvern, la aproape doi ani de pandemie. Ei indică faptul că, atunci când cazurile sunt suficient de multe, oamenii sunt încă dispuși să evite să iasă, în ciuda oboselii larg răspândite din cauza pandemiei. În timp ce guvernul a încetat să limiteze activitatea socială, directorul medical al Angliei, Chris Whitty, i-a sfătuit pe oameni să nu iasă în aglomerări decât dacă este necesar.

Dar, spre deosebire de valurile anterioare de Covid, sprijinul de stat pentru afaceri s-a diminuat, lăsând industria ospitalității într-o perioadă crucială. Grupul de lobby UKHospitality estimează că membrii săi realizează un sfert din profitul lor anual de Crăciun.

Ministrul britanic de finanțe, Rishi Sunak, a întrerupt joi o călătorie în Statele Unite din cauza deteriorării situației acasă.

„Înțeleg preocupările afacerilor în acest moment, având în vedere tot ceea ce se întâmplă. De aceea am luat legătura cu liderii din industria ospitalității astăzi, echipa mea găzduind mese rotunde și discutând cu ei”, a spus el pentru Richard Quest de la CNN. Dar Sunak nu a oferit niciun indiciu de sprijin pentru industria ospitalității, dincolo de măsurile existente, cum ar fi ratele reduse de vânzări și taxele de afaceri locale.

„Cred că este important să recunoaștem, așa cum a spus prim-ministrul mai devreme astăzi, că situația este foarte diferită de ceea ce am făcut și ne-am întâlnit înainte. Guvernul nu le spune oamenilor să anuleze lucrurile. Nu închide afaceri”, a spus Sunak.

Grea lovitură pentru sectorul ospitalității

Potrivit datelor de rezervare de la OpenTable, rezervările din Marea Britanie au scăzut cu 24% marți și cu 22% miercuri, comparativ cu 2019. La nivel global, rezervările au scăzut cu 18%, respectiv 15%.

Personalul care lucrează în domeniul ospitalității este în mod similar îngrijorat de creșterea nivelului de infecții în rândul colegilor.

„Motivul principal a fost echipa. Nu am vrut ca nimeni altcineva să se îmbolnăvească”, a spus Bash Redford, coproprietarul Forza Wine din sudul Londrei.