Actualitate, Featured

Din 26 de comisari europeni desemnați, zece au probleme cu declarațiile de avere

Zece dintre comisarii desemnaţi în Comisia von der Leyen vor intra sub lupa instituţiilor europene din cauza unor probleme pe care le-ar putea avea în ceea ce priveşte compatibilitatea cu funcţia. Printre ei se numără şi propunerea României, Rovana Plumb, care va trebui să dea explicaţii cu privire la declaraţia de avere.

Cei zece Comisarii desemnaţi care vor primi o scrisoare de la comisia JURI, prin care li se va solicita să ofere mai multe informaţii până la întrevederea de săptămâna viitoare, miercuri, sunt:

Josep Borrell (Spania)

Va trebui să ofere mai multe informaţii cu privire la acţiunile pe care le deţine la companii şi locurile pe care le ocupă în mai multe consilii de supraveghere.

Vera Jourova (Cehia)

Va trebui să ofere mai multe informaţii cu privire la investiţiile pe care le-a făcut.

Johannes Hahn (Austria)

Va trebui să ofere mai multe informaţii cu privire la acţiunile pe care le deţine.

Janusz Wojciechowski (Polonia)

Există contradicţii între mai multe declaraţii ale sale (curtea auditorilor, Parlamentul European, Comisia Europeană). Va trebui să le clarifice.

Elisa Ferreira (Portugalia)

Va trebui să dea mai multe informaţii cu privire la anumite investiţii făcute. Comitetul nu vede o problemă în legătură cu locul de muncă al soţului ei.

Stella Kyriakides (Cipru)

Va trebui să ofere mai multe informaţii cu privire la acţiunile pe care le deţine

Didier Reynders (Belgia)

Va trebui să ofere mai multe informaţii cu privire la investiţiile sale la anumite fonduri.

Sylvie Goulard (Franţa)

Va trebui să clarifice diferenţele dintre declaraţia pe care a făcut-o acum şi cea pe care a făcut-o atunci când era europarlamentar.

Virginijus Sinkevicius (Lituania)

Va trebui să ofere mai multe informaţii cu privire la activitatea soţiei sale, în ce domeniu lucrează aceasta.

Un caz diferit:

Laszlo Trocsanyi (Ungaria)

El nu va primi o scrisoare, însă, declaraţia sa a fost subiectul unei ample discuţii în care s-a menţionat că şi-a suspendat activităţile legale în momentul în care nu a mai lucrat ca avocat. Secretariatul JURI a solicitat o clarificare asupra ce reprezintă suspendarea activităţii sub legea ungară.