DIICOT
Actualitate

DIICOT Mureș au efectuat 25 de percheziții într-un dosar de camătărie și șantaj

Polițiștii din cadrul DIICOT Mureș au efectuat 25 de percheziții într-un dosar de camătă și șantaj în care 12 persoane sunt implicate și suspectate că, începând din anul 2016, ar fi acordat împrumuturi monetare la sute de persoane, ulterior cerând sume mult mai mari înapoi. În cazul în care persoanele nu reușeau sau nu doreau să înapoieze suma cerută, acestea erau șantajate sau agresate.

Arme albe în urma perchezițiilor

În urma perchezițiilor DIICOT, au fost găsite arme albe, iar persoanele suspecte urmează să fie audiate. De asemenea, se vor audia și persoanele vătămate sau martori.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu anul 2016, 12 persoane, din municipiile Târgu Mureş şi Reghin, s-ar fi constituit într-un grup organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de şantaj şi camătă şi ar fi funcţionat ca două grupări, care ar fi acţionat în mod coordonat, în realizarea activităţilor infracţionale. Astfel, ar fi acordat împrumuturi băneşti către sute de persoane, ale căror cuantumuri ajungeau uneori la câteva sute de mii de euro, iar, ulterior, persoanele împrumutate ar fi fost determinate să restituie sume mult mai mari, cu dobânzi, în unele cazuri de peste 100%, în caz contrar, fiind ameninţate sau agresate fizic”, a transmis Poliţia Română.

12 mandate de audiere vor fi puse în executare

De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani în lei și valută, arme albe, înscrisuri privind împrumuturile acordate, chei de autoturisme și sisteme informatice.

Așadar, 12 mandate de aducere vor fi puse în executare, pe numele persoanelor bănuite. În urma audierilor, se va stabili dacă acestea sunt vinovate sau nu. Așadar, peste 100 de persoane vor fi audiate, în calitate de martor sau victimă.