Featured, Medical

Dieta care te scapă de toxinele din organism

Pentru eliminarea toxinelor din organism dar şi ca pregătire pentru siluetă, este ideală o dietă pe bază de fructe şi legume. De asemenea, preparatele din peşte pot fi incluse cu succes într-un astfel de meniu. De asemenea, pentru a obţine efectul scontat, este foarta important hidratarea cu circa doi litri de apă pe zi.

Când începeţi o cură de detoxifiere trebuie să excludeţi din alimentaţie carnea roşie, pentru că se digeră greu, şi să o înlocuiţi cu peşte, ouă şi pui. De asemenea, se renunţă la produse de patiserie, maioneză şi cartofi prăjiţi. În salate nu este permis decât uleiul de măsline. . Nici preparatele din carne roşie, precum bacon, şuncă, pate-ul şi sandwich-urile, nu sunt considerate alimente mai sănătoase pentru că ele conţin conservanţi. De evitat sunt şi zahărul şi semipreparatele, ceaiul, cafeaua şi băuturile acidulate.

Alimente-aliat

Meniul trebuie să includă grepfrut, care ajută la eliminarea celulelor roşii „bolnave” şi ţine colesterolul în frâu, dar şi ananas şi ridichi, pentru că stimulează digestia. De asemenea, merele şi perele ajută la eliminarea toxinelor din organism. Dintre fructele de pãdure, afinele au proprietatea de a menţine buna funcţionare a rinichilor. Usturoiul, acest veritabil aliment-medicament, are proprietăţi de antibiotic, reduce tensiunea arterial şi previne riscul apariţiei cheagurilor de sânge. La nici o masă nu trebuie să vă lipsescã verdeţurile, bogate în antioxidanşi şi vitamina C.

Amurariul protejează ficatul

Pentru eliminarea toxinelor din organism, un pas foarte important vizează detoxifierea ficatului. Cu proprietăţi hepato-protectoare, armurariul împiedică substanţele toxice să afecteze celulele hepatice. Armurariul conţine silimarină, aminoacizi, lipide şi acid fumaric, substanţe care tratează hepatitele şi ciroza şi ajută la protejarea şi refacerea celulei hepatice.

Ceaiul de cicoare, tonic

Bogat în principii amare, acid cicoric, cicorină, flavonozide, compuşi triterpenici, insulină, arginină şi săruri minerale, ceaiul de cicoare acţionează ca un tonic al ficatului şi al aparatului digestive şi ajută la detotixifiere. Acesta se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită şi are efect depurativ,antioxidant şi de stimulent hepatic.

 

 

 

blank