Diana Șoșoacă
Actualitate, Featured

Diana Şoşoacă trebuie să se socoteasca în buzunare: După protestele de sâmbătă, a primit 3 amenzi în valoare de 4500 de lei

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat, luni, jurnaliștilor, că senatoarea Diana Șoșoacă – una dintre cele mai vocale protestatare față de regulile privind prevenirea răspândirii Covid-19 – a fost amendată pentru protestul de sâmbătă, 20 martie.

”Doamna senator este campioană la amenzi”, a spus ministrul Bode.

De asemenea, surse oficiale au declarat că senatoarea Diana Șoșoacă a primit trei amenzi după protestele de sâmbătă, 20 martie, în valoare totală de 4.500 de lei.

Câteva sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din București, pentru a protesta față de restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

La protestul din Piaţa Victoriei a fost prezentă şi senatoarea Diana Şoşoacă.

De altfel, inclusiv premierul Florin Cîțu a confirmat că a fost amendată.

“Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectarea legii. Aici cred că este o problemă morală pentru aceşti oameni. Sunt parlamentari şi în acelaşi timp nu respectă legislaţia în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal şi protestele sunt ok. Îmi dau seama că sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, foarte bine, dar să o facă respectând legea, să poarte mască. (…) I-am cerut domnului Bode o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend”, a declarat premierul.

El a mai precizat, răspunzând unei întrebări, că senatoarea Diana Şoşoacă, prezentă la un protest din Capitală fără să poarte mască, a fost amendată.

Ulterior, Jandarmeria București a anunțat într-un comunicat că au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.950 de lei, ”atât organizatorilor, cât şi unora dintre participanţii la manifestaţiile publice care au avut loc în zonele Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Parc Izvor şi zona statuii Leu”.

Potrivit unui comunicat de presă, organizatorii acţiunilor au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi, nu au asigurat respectarea de către aceştia a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 şi nu au respectat locul de desfăşurare a activităţilor declarate.

Diana Șoșoacă

Participanţii la adunările publice au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun, mai precizează DGJMB.